Večernji list - Hrvatska

‘Znao je koji su drugi bogataši bili kriminalci, a sad je mrtav”

-

FBI je otvorio istragu o tome kako se američki milijarder Jeffrey Epstein mogao ubiti u zatvoru gdje je čekao početak suđenja za trgovinu seksualnim robljem, piše u nedjelju BBC. Njegovo tijelo nađeno je u subotu ujutro u ćeliji zatvora na Manhattanu, jednog od najsigurni­jih u SAD-u.

Prošlog je mjeseca Epstein pronađen u polusvjesn­om stanju u ćeliji nakon očitog pokušaja samoubojst­va. Gradonačel­nik New Yorka Bill de Blasio rekao je kako je “sada očito” da Epstein ne može optužiti druge. – Ono što nas sve zanima je što je sve znao? – upitao je De Blasio, jedan od kandidata za demokratsk­u predsjedni­čku nominaciju. – Koliko je drugih milijunaša i milijarder­a bilo uključeno u nezakonite aktivnosti kojima se bavio? Te informacij­e nisu umrle s Jeffreyem Epsteinom. To također treba istražiti – dodao je. Nakon Epsteinove smrti pojavile su se brojne teorije zavjere. Epstein (66) se prošlog mjeseca izjasnio se da nije kriv po optužnici koja ga tereti za trgovinu seksualnim robljem i pritvoren je bez prava na jamčevinu. Njegova smrt uslijedila je dan nakon što su javno objavljene stotine stranica sudskih dokumenata u kojima se iznose nove optužbe protiv njega i njegovih bogatih i slavnih prijatelja i poznanika.

Epstein je poznat po druženjima s političari­ma i kraljevsko­m obitelji, a prijatelji su mu bili američki predsjedni­k Donald Trump, bivši predsjedni­k Bill Clinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Andrew, sin kraljice Elizabete.” Glavni državni odvjetnik William Barr rekao je da postoje “ozbiljna pitanja koja zahtijevaj­u odgovor”. Dodao je da je “zaprepašte­n” smrću Epsteina i naveo da je ministarst­vo pravosuđa otvorilo službenu istragu. Njegove žrtve razočarane su što mu se neće suditi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia