Večernji list - Hrvatska

David Boreanz na setu izazvao prometni kolaps

Zvijezda serije ‘Kosti’ u Beogradu snima treću sezonu CBS-ova ‘Seal Teama’

- Branimir Bradarić

Na više lokacija u Beogradu ovih se dana snima treća sezona CBS-ove serije “Seal team” koja bi, prema najavama, trebala početi s prikazivan­jem 2. studenoga. Središte grada, nadaleko poznata Knez Mihajlova, beogradska Luka samo su neke od lokacija na kojima se snima nastavak serije koja prati profesiona­lni i privatni život pripadnika najelitnij­e američke mornaričke specijalne jedinice.

Zvučna imena

U Beogradu će se snimiti četiri epizode, u dvjema se radnja odigrava upravo u glavnom gradu Srbije dok će u druge dvije Beograd „glumiti“Pariz i druge europske gradove. Za potrebe snimanja onamo je stigao je i poznati glumac David Boreanz koji u ovoj hit seriji glumi vođu Jasona Hayesa. Boreanz je inače poznat i po ulogama u serijama “Buffy ubojica vampira” te “Kosti”. Uz njega tu su još i Jessica Pare, Max Thieriot i mnogi drugi koji su u Beogradu snimali akcijske scene u kojima su koristili helikopter­e, automobile, motocikle… Radnja serije još uvijek nije poznata, ali zna se da pripadnici Seal Teama dolaze u Srbiju gdje rade na rasvjetlja­vanju nekih slučajeva. Najavljeno je da će u trećoj sezoni serije glumiti i srpski specijalci kao i neki beogradski glumci. Nikola Kojo,

Bojan Lazarov i Tamara Aleksić imaju ključne uloge kao gostujuće zvijezde u prve dvije epizode. Produkcija tijesno surađuje sa srpskom policijom i Ministarst­vom odbrane budući da su srpske oružane snage u ovim epizodama prikazane kao saveznici i suradnici jedinice ‘tuljana’ na rasvjetlja­vanju slučaja.

Blokiran grad

Podrška kabineta premijerke Ane Brnabić, kao i ona Vlade, Srpske filmske asocijacij­e i ureda gradonačel­nika Beograda bila je ključna za ostvarivan­je ove zahtjevne produkcije i snimanja, stoji u priopćenju produkcije serije. Brojni građani nisu pak bili zadovoljni činjenicom što je centar grada blokiran. Pojašnjava­jući teškoće u prometu, iz kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić medijima su prenijeli da će Beograd i srpski specijalci u seriji biti prikazani u najboljem svjetlu kao i da se od srpske prijestoln­ice i Srbije uopće pokušava stvoriti najatrakti­vnija destinacij­a za snimanje stranih filmova, serija i reklama. – Od 2016. do kraja 2018. godine zahvaljuju­ći ovom programu u Srbiju je uloženo više od 75,7 milijuna eura. ‘Seal Team’ je također multimilij­unski projekt koji će zemlji donijeti veliku zaradu, navode iz ureda premijerke. Istodobno zvijezda serije David Boreanz na svojim profilima objavljuje razne fotografij­e sa snimanja pokazujući kako se u Beogradu odlično zabavlja.

 ??  ?? David Boreanz u ovoj hit seriji glumi vođu Jasona Hayesa
David Boreanz u ovoj hit seriji glumi vođu Jasona Hayesa
 ??  ?? Uz Davida Boreanza uloge su ostvarili i Jessica Pare, Max Thieriot, ali i beogradski glumci Nikola Kojo i Bojan Lazarov
Uz Davida Boreanza uloge su ostvarili i Jessica Pare, Max Thieriot, ali i beogradski glumci Nikola Kojo i Bojan Lazarov

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia