Večernji list - Hrvatska

Utješna nagrada za Sanéa zapravo je pun pogodak za Bayern i Kovača

Potvrđena nagađanja Hrvatski reprezenta­tivac Ivan Perišić (30) došao je u Bayern na posudbu iz milanskog Intera, a Uprava kluba je oduševljen­a, za razliku od navijača i novih suigrača

-

Vjerojatno već svi znate da je Ivan Perišić i službeno otišao u Bayern na jednogodiš­nju posudbu iz milanskog Intera. Jučer ujutro stigla je potvrda onoga o čemu se u bavarskoj prijestoln­ici nagađalo tijekom proteklih tjedan dana. Omišanin je posuđen njemačkim prvacima za pet milijuna eura, no u posudbi stoji i opcija otkupa koja će klub s Allianz Arene koštati dodatnih 20 milijuna eura, naravno ako budu htjeli kupiti ugovor 30-godišnjeg vatrenog.

– Jako mi je drago što sam se vratio u Njemačku. Bayern je jedan od najvećih klubova u Europi. Želimo napasti ove sezone, ne samo u Bundesligi ili DFB kupu već i u Ligi prvaka – presretan je Ivan Perišić, koji je tako izbjegao nepovoljnu situaciju u Interu.

U Interu nije mogao biti krilo

Mnogi europski mediji raspisali su se o tome kako je Perišić otpisan kod novog stratega Antonija Contea jer Talijan smatra da Ivan nije dovoljno dobar. Uopće nije riječ o bilo čemu takvom, za Perišića nema mjesta jer njegova pozicija u Conteovu sustavu 3-5-2 zaista ne postoji. Daleko od toga da Perišić nije polivalent­an igrač, no ne bi mogao pokazati svoj puni potencijal na lijevom beku ili pak na napadačkoj poziciji pokraj igrača kojima su to prirodne odigrao je Perišić u njemačkoj Bundesligi

pozicije. Najviše je uvijek znao pokazati s krila.

Bayernu, koji je očajnički tražio krilo ove sezone, upravo je propao transfer Leroya Sanéa koji zbog ozljede ligamenata desnog koljena neće igrati cijele sezone, a iskusni Ivan uletio je kao odlična zamjenska (i puno jeftinija) opcija. U upravi su prezadovol­jni.

– Ivan će nam pomoći od samog početka sa svojim dugogodišn­jim iskustvom na vrhunskom međunarodn­om nivou. Odličan je tehničar i prilagodlj­iv je u napadu. Siguran sam da će se brzo uklopiti zato što poznaje i Bundesligu i našeg trenera – rekao je sportski direktor Bayerna, Hasan “Braco” Salihamidž­ić.

U svlačionic­i je ipak nešto drukčija atmosfera. Igrači Bayerna nisu previše oduševljen­i najnovijom akvizicijo­m. David Alaba je, primjerice, svojom izjavom aludirao na to da Perišić nije kalibar igrača za bavarski klub.

– Perišić nam donosi mnoštvo iskustva. Ima tehniku, brz je i dobar u igri glavom. Zna igrati na najvišoj razini i pomoći će nam, ali uprava zna da mora dovesti i neke izvanserij­ske igrače.

Nešto blaži, no također uz naglasak na druge transfere, bio je prvi vratar Manuel Neuer.

– Perišić odlično poznaje Bundesligu i može igrati na nekoliko pozicija naprijed. Siguran sam da ćemo i u novoj sezoni imati dobru momčad. Raspravlja­li smo s vodstvom kluba o tome i uvjeren sam da će dovesti još igrača.

Potrebno širenje kadra

Nije čudno da se igrači ovako ponašaju. Bayern i dalje ima premalo igrača, no Perišić izgleda kao idealno pojačanje. Nekoliko je pozitivnih strana. Kao prvo, za klub koji očajnički želi proširiti kadar ovako jeftina opcija je savršena. Također, njegove četiri godine u Bundesligi (Dortmund i Wolfsburg) omogućit će mu brzu prilagodbu, a i odlično poznaje jezik. Najvažnije je što je Kovač konačno dobio novu opciju na krilu uz Comana i Gnabryja. Da, možda nije uzbudljiva kao što su mladići Sané, Dembélé ili Ziyech, no odlaskom Robbena i Ribéryja u mirovinu ubrizgavan­je iskustva u momčad je potrebno. Vidjet ćemo kako će se snaći u crvenom dresu, no zasad se potez čini kao pun pogodak. U Bundesligi je igrao 112 puta, a postigao je 27 pogodaka i upisao 16 asistencij­a.

IVAN ĆE NAM POMOĆI, ALI TREBAJU NAM IZVANSERIJ­SKI IGRAČI, KAŽE DAVID ALABA 112

 ??  ??
 ??  ?? NAKON ČETIRI GODINE Perišić se vraća u najjaču njemačku ligu
NAKON ČETIRI GODINE Perišić se vraća u najjaču njemačku ligu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia