Večernji list - Hrvatska

Spartak umjesto Tatabánye u SEHA ligi

-

Upravni odbor SEHA Gazprom lige donio je odluku da mađarski klub Tatabánya neće sudjelovat­i u ligi ove sezone. Razlog su nesuglasic­e oko uvjeta sudjelovan­ja. Novi klub u ligi bit će Spartak iz Moskve.

Lani su bili drugi u prvenstvu Rusije, izgubivši u finalu doigravanj­a od Čehovskih medvjeda s 1:2 u seriji. Ove godine igraju Kup EHF-a. Oni će u SEHA Gazprom ligi igrati u skupini A, zajedno s Motorom, Nexeom, Vardarom, Tatranom i Vojvodinom. RUKOMET

Svjetsko prvenstvo do 18 godina:

Rukometaši Hrvatske osvojili su prvo mjesto u skupini A. U osmini finala (srijeda) igrat će protiv Mađarske.

– S Mađarskom smo igrali nedavno. Tada smo igrali obranu 6-0. Sada će im biti malo teže s naših 3-2-1. Oni također igraju 6-0, s tim da dvojka i petica izlaze duboko – kaže izbornik Markota.

VATERPOLO

SP veterana u Gwangjuu, 5. kolo:

Dubrovački veterani (Hrv) – YBL Octopus (Mađarska) 7:7, 6. kolo: Dubrovački veterani – BT Guam (SAD) 5:0 (bez borbe). Guam je predao dvoboj pa je utakmica registrira­na 5:0 za Dubrovčane koji su tako osvojili naslov svjetskog prvaka. (af)

ODBOJKA NA PIJESKU

Masters turnir, Ičići: Sara Radanović i Valentina Vrbanc obranile su prošlogodi­šnji naslov prvakinja, dok su i u muškoj kategoriji slovenski par, Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak, obranili titulu najboljih “pjeskaša” podno Učke.

BADMINTON

Turnir u Bugarskoj: Luka Ban ostvario je najbolji uspjeh hrvatskih igrača plasiravši se u četvrtfina­le, gdje ga je s 21:16, 21:6 porazio kasniji finalist Magnus Johannesen. Preostali hrvatski predstavni­ci zaustavlje­ni su na prvoj ili drugoj prepreci turnira.

 ??  ?? MIHALJEVIĆ se natječe u bacanju kugle, ali i diska, a od siječnja ove godine trener mu je Edis Elkasević
MIHALJEVIĆ se natječe u bacanju kugle, ali i diska, a od siječnja ove godine trener mu je Edis Elkasević
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia