Večernji list - Hrvatska

Čilić bez pobjede nad Top 20 igračima

LOŠ START HRVATSKIH PREDSTAVNI­KA U CINCINNATI­JU

- (Anton Filić) STRAH OD KLJUČNIH POENA

Nikad lošiji start hrvatskih tenisača i tenisačica na nekom od velikih turnira, barem kad je ova generacija u pitanju. U Cincinnati­ju su jedno za drugim ispadali Marin Čilić, Petra Martić i Ivo Karlović, a ni preostalo dvoje iz velike petorke još nije prošlo u drugo kolo. Dvoboj Borne Ćorića i Reillyja Opelke prekinut je zbog kiše pri vodstvu našeg tenisača od 4:3 u trećem setu (bez breaka), a Donna Vekić igrala je dan poslije.

Čilić je zapravo najneugodn­ije iznenađenj­e, zapucao je čak šest set-lopti u drugoj dionici dvoboja s Raduom Albotom, 39. tenisačem svijeta, i izgubio s 4:6, 6:7 (6). Marinu je to čak 13. poraz ove godine (uz 15 pobjeda) u kojoj ne samo da nema naslov (a dosad je svake godine osvajao barem jedan turnir) nego nema ni finala. Zapravo sve se svelo na dva četvrtfina­la: u Madridu (predao Đokoviću zbog trovanja hranom) i u Washington­u (poraz od Medvjedeva). Sve ostalo je za zaborav, Marin ove godine nema nijednu pobjedu nad igračima iz Top 20. A u posljednja dva meča od 15 prilika za break nije iskoristio nijednu. Vjerujemo da je zbog svega toga u Čilićevu stožeru već podignuta uzbuna, da će se nešto korigirati i da će mu, možda, na US Openu napokon krenuti. Petra je naletjela na igračicu u usponu, Bjeloruski­nja Arina Sabaljenka već je deveta tenisačica svijeta i bila je bolja od Splićanke sa 6:1, 6:4. Ali i Petra je zakazala u najvažniji­m trenucima, nije iskoristil­a niti jednu od devet prilika za break.

Ivo Karlović prošao je kvalifikac­ije, ali je potom poražen od sve boljeg Nijemca Jan-Lennarda Struffa (36. na ATP listi) s 5:7, 6:7 (4).

 ??  ?? U posljednja dva meča Marin Čilić nije iskoristio niti jednu od 15 break-prilika
U posljednja dva meča Marin Čilić nije iskoristio niti jednu od 15 break-prilika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia