Večernji list - Hrvatska

Dodig i Polašek slomili braću Bryan, Ivan se osvetio za poraz u Zadru

Cincinnati Vekić drugi put u dva tjedna pobijedila Azarjenku, nekad prvu na svijetu

- Anton Filić

Donna Vekić, posljednji naš adut u pojedinačn­oj konkurenci­ji na jakom teniskom turniru u Cincinnati­ju preskočila je još jednu važnu prepreku. Ona je u drugom kolu još jednom (drugi put u dva tjedna) pobijedila nekad prvu tenisačicu svijeta Bjeloruski­nju Viktoriju Azarenku (sada 40. na WTA listi), ovaj put sa 6:2, 7:5.

Imamo osmoricu u Top 200

Osječanka je osigurala novčanu nagradu od 30.330 USD i 105 WTA bodova koji je vode na 23. mjesto (+3). Za četvrtfina­le i povratak naslova najbolje hrvatske tenisačice (pretekla bi Martić) borila se kasno sinoć protiv još jedne teniske legende, 39-godišnje Amerikanke Venus Williams.

Veliku pobjedu postigli su u konkurenci­ji parova naš Ivan Dodig i Slovak Filip Polášek (obojica 34-godišnjaci, Ivan je pola godine stariji). Iako legendarna braća Bryan, Bob i Mike, u posljednje vrijeme ne igraju tako dobro (uostalom imaju po 41 na leđima), ipak je svaka pobjeda protiv njih slatka, posebno na njihovu terenu – američkom betonu. Hrvat i Slovak pobijedili su sa 6:4, 6:2 i plasirali se u četvrtfina­le. Osigurali su razdiobu novčane nagrade od 41.280 USD i znatan skok u utrci za Masters u Londonu. Iako im je ovo tek četvrti zajednički nastup, Dodig i Polašek već su 21. kombinacij­a svijeta (+5), a dosad im je najveći uspjeh polufinale Wimbledona.

Ivan se tako na neki način osvetio Mikeu Bryanu za poraz u polufinaln­om dvoboju Davisova kupa između Hrvatske i SAD, odigranom u Zadru prošle godine. Dodig i Mate Pavić poraženi su tada od Mikea i Ryana Harrisona s 5:7, 6:7 (6), 6:1, 7:6 (5), 6:7 (5). Srećom, Hrvatska je bila ukupni pobjednik...

Iako nisu tako uspješni kao prijašnjih godina, hrvatski igrači parova još uvijek dobro stoje na

NOVA PREDSTAVA N. KYRGIOSA: OTIŠAO NA WC BEZ DOPUŠTENJA, PSOVAO SUCA I PLJUNUO U NJEGOVU SMJERU

ATP listi. Prema projiciran­oj listi za sljedeći tjedan četvorica su u Top 30: Mektić na 11., Pavić na 19., Škugor na 29. i Dodig na 30. mjestu. To smo već imali, no sada prvi put imamo čak osmoricu tenisača u prvih 200! Tu su još Antonio Šančić na 120., Ante Pavić na 130., Ivan Sabanov na 186. i njegov brat blizanac Matej na 190. mjestu. Sljedeći na rang-listi je Tomislav Draganja (mlađi brat poznatijeg Marina), na 221. mjestu. Za parove se, dakle, ne moramo brinuti...

“Zar je Rafa brži od mene!?”

Ni Cincinnati nije mogao proći bez ispada kontroverz­nog Australca Nicka Kyrgiosa. On je u drugom kolu poražen od Rusa Karena Hačanova sa 7:6 (3), 6:7 (4), 2:6, a sve je začinio novim nekulturni­m ponašanjem.

Najprije je optužio suca Fergusa Murphyja da prerano uključuje štopericu za servis (“da, Rafa to sigurno brže radi”), potom ga je ispsovao i rekao mu da je “najgori sudac u tenisu”, a onda je otišao u toalet iako mu Murphy to nije dopustio. Ponio je i dva reketa koje je slomio u tunelu, ali ga zbog toga sudac nije dodatno kaznio jer to “nije vidio”. Nakon svršetka meča, sada već posve unezvijere­n, nije pružio ruku sucu, opsovao ga je i pljunuo u njegovu smjeru.

 ??  ?? Dosad najbolji rezultat Donne Vekić u Cincinnati­ju bilo je drugo kolo iz 2016. godine. Sada je otišla dalje...
Dosad najbolji rezultat Donne Vekić u Cincinnati­ju bilo je drugo kolo iz 2016. godine. Sada je otišla dalje...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia