Večernji list - Hrvatska

Nogomet je učio u Hajduku, nosio je i dres reprezenta­cije

Ante Čović Nijemac hrvatskih korijena koji je zaustavio Kovača na početku Bundeslige

- Katarina Kušec

Nije više neko čudo da, uza sva velika nogometna trenerska imena današnjice, mnogi klubovi izaberu baš Hrvate. Postali su traženi i ima ih svuda u svijetu. No, pažnju su u posljednje vrijeme privukla dvojica – Niko Kovač (47) i Ante Čović (43). I dok se o Kovaču sve zna jer Bayern vodi već drugu sezonu zaredom, Čović je zaintrigir­ao javnost na početku nove sezone Bundeslige. Nakon utakmice Bayern – Hertha koja je završena rezultatom 2:2, svi se pitaju tko je trener koji je strategu Bavaraca na početku sezone uzeo bod.

Vodio je U-23 momčad

E pa, Čović je njemački Hrvat. Na klupi Herthe naslijedio je Paula Dardaija koji je tu momčad vodio više od četiri godine. Tako da su berlinski plavo-bijeli dobili novog trenera sredinom svibnja ove godine. I zasad se ne mogu žaliti. Čović je dosad vodio U-23 momčad i klupski čelnici na glavnoj su trenerskoj poziciji htjeli nekoga tko dobro poznaje momčad. S obzirom na to da Čović ima veliku povijest s Herthom, odabrali su njega. No, izgleda da dobro poznaje i Bayern jer ga je na otvaranju sezone uspio “prikočiti”.

– Od početka smo znali da bismo mogli nešto postići u Münchenu. Nakon vodstva od 1:0, na mnogo toga nismo mogli računati, ali vjerovali smo da možemo napraviti nešto Bayernu – rekao je Čović nakon utakmice. Herthu je vodio u dvije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia