Večernji list - Hrvatska

Perković još čeka prvu pobjedu, vrijeme je za pravi šou

“Željezni čovjek“Vištica drugi na Embrunman utrci

-

Sandra Perković nakon pobjede za Hrvatsku i sjajnog hica na natjecanju u Drugoj europskoj ligi u Varaždinu, danas nastavlja s natjecanji­ma u Dijamantno­j ligi. Njezina treća postaja bit će Birmingham. Zanimljivo je da Sandra ove sezone još nema nijednu pobjedu u Dijamantno­j ligi. U Stockholmu bila je peta, a u Rabatu treća.

– Ovdje je puno hladnije nego u Zagrebu. Opet, radujem se dobroj atmosferi. Osjećam se dobro. Nemam pojma tko sve danas baca disk jer startnu listu nisam ni pogledala. Trenutačno sam usredotoče­na na sebe. Drugi dio sezone počela sam pobjedom u Varaždinu, neka se pravi šou nastavi i danas – rekla je Sandra Perković. Naša najbolja atletičark­a dolazi kao trostruka uzastopna pobjednica na mitingu u Birmingham­u, a njezinih 69,23 metra iz 2015. rekord je mitinga. Konkurenci­ja je jaka kao i uvijek. Kubanke Caballero i Perez trenutačno su jedine ove sezone bacale disk dalje od 69 metara. U konkurenci­ji su i Njemice Müller, Vita i Pudenz, Amerikanke Allman i Ashley, Francuskin­ja Robert-Michon te Brazilka De Morais. Od svih njih, najslabiji hitac sezone je 62,41 metar Francuskin­je Robert-Michon.

Za prvo mjesto trebat će baciti dalje od 68 metara. U borbi za finale vode Perez i Caballero sa po 15 bodova, Sandra je treća s 10 bodova. Inače, Perković je zajedno s Marijom Tolj i Filipom Mihaljević izabrana u reprezenta­ciju Europe za nastup protiv SAD-a u Minsku 9. i 10. rujna. Andrej Vištica osvojio je sjajno drugo mjesto na Embrunman utrci. Po mnogima riječ je o drugom najtežem triatlonu na svijetu. Jer, osim po tradiciji, poznat je i po zahtjevnos­ti. Biciklisti­čka staza se sastoji od 3800 metara vertikalno­g uspona na 188 kilometara, penje se preko Col d’Izoarda na 2360 metara nadmorske visine, a niti maraton ne zaostaje po težini i broju uzbrdica.

– S obzirom na to da je ovo treći puta da ovdje osvajam drugo mjesto, naravno da mi je žao što nisam uhvatio pobjedničk­u poziciju i time ponovio uspjeh iz 2015. godine.

Da je maraton samo nekoliko kilometara dulji uspio bih – rekao je Vištica. “Željezni čovjek”, kako ga mnogi nazivaju, do kraja sezone planira nastupiti na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu u Almereu 14. rujna te oboriti aktualni hrvatski rekord u Ironman distanci u Barceloni 6. listopada. Tamo ga očekuje 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i 42 kilometra trčanja.

 ??  ?? SANDRA PERKOVIĆ dolazi kao trostruka pobjednica Birmingham­a
SANDRA PERKOVIĆ dolazi kao trostruka pobjednica Birmingham­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia