Večernji list - Hrvatska

Tina i Saša Petković

Našla sam načina da svoje profesorsk­e, dizajnersk­e i organizato­rske vještine iskoristim u našem velikom obiteljsko­m timu, kaže Tina Petković

- Ivica Beti

Hodali smo u čistoći, a sad smo obitelj s 11-ero djece

Upoznali su se u crkvi sv. Nikole u Čakovcu. Saša je nakon obraćenja krenuo na pripravu za krštenje k franjevcim­a, gdje je prvi put i vidio Tinu kako čita na misi. Bolje su se upoznali kao članovi Frame, franjevačk­e mladeži. Danas su Tina i Saša roditelji čije je 11. dijete, sina Floriana, u župnoj crkvi u Šenkovcu nedavno krstio mons. Josip Mrzljak. Obitelj Petković su: tata Saša (45), mama Tina (41), Noa (17), Tajna (15), Brigita (13), Vito (12), Lea (10), Pia (9), Fran (7,5), Viktor (5), Iskra (4), Filotea (2,5) i Florian (osam mjeseci).

“Hodali smo u čistoći”

– Prije vjenčanja bili smo u vezi četiri i pol godine. Hodali smo u čistoći. Čekali smo da ja postanem apsolventi­ca na fakultetu i da mi završe predavanja, kako ne bih morala često i dugo boraviti u Zagrebu. I onda smo se vjenčali. Ja sam imala 23 godine, a Saša 27 kad smo ušli u brak. Za mjesec dana slavit ćemo i zahvaljiva­ti Bogu za 18 godina braka, 18 godina ljubavi i vjernosti – kaže Tina koja se sjeća kako su, kad su raznosili pozivnice za vjenčanje, govorili da će imati petero djece. Ona je odrasla uz deset godina starijeg brata, a suprug uz deset godina mlađeg pa nisu, kažu, imali ni predodžbu o životu obitelji s brojnom djecom. Troje djece ide u vrtić, a sedmero u školu.

– Prosječan radni dan počinje mi buđenjem oko 6.30 sati. Prije posla vozim u vrtić Viktora, Iskru i Filoteu. U Varaždinu sam na poslu u osam sati. Nakon posla pokupim djecu u vrtiću. Slijede odmor, igra, pospremanj­e, razgovor o svemu što se dogodilo pojedinom članu obitelji tijekom dana, rješavanje problema, večernja molitva… – kaže Saša.

Kad djeca dva puta tjedno odlaze u muzičku školu, onda ih Tina vozi, skuha im ručak i drugo što treba. Vjera im je jako važna. Jedno su dijete, treće po redu, izgubili nakon što je Tina imala spontani pobačaj. – Tek onda smo spoznali koliko su djeca Božji dar i koliko sa zahvalnošć­u treba primati novu djecu u obitelj – govori Tina. Financijsk­i se, napominju, bore kao i svaka prosječna obitelj u Hrvatskoj. Saša radi kao programer – sistem-analitičar, a supruga je domaćica i brine se o djeci i obitelji. U trudnoći je sa sedmim djetetom u trbuhu uspjela diplomirat­i na Filozofsko­m fakultetu Družbe Isusove i steći titulu profesoric­e filozofije i religijski­h znanosti.

– Imamo i jako dobre prijatelje i kumove koji nam znaju pomoći na razne načine. Bog se u konačnici brine za našu obitelj. Mislim da financijsk­a nestabilno­st i nesi

SAŠA RADI KAO PROGRAMER – SISTEM-ANALITIČAR, A SUPRUGA JE DOMAĆICA I BRINE SE O OBITELJI

FINANCIJSK­I SE, NAPOMINJU, BORE KAO I SVAKA PROSJEČNA OBITELJ U HRVATSKOJ

 ??  ??
 ??  ?? OBITELJ PETKOVIĆ Jedanaesto dijete, malog Floriana, u crkvi u Šenkovcu krstio je apostolski administra­tor Josip
OBITELJ PETKOVIĆ Jedanaesto dijete, malog Floriana, u crkvi u Šenkovcu krstio je apostolski administra­tor Josip
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia