Večernji list - Hrvatska

Lora Vidović: Pisala sam Vladi. Premijer: Nisam znao za te ambicije

-

Premijer nije znao, kazao je jučer, da se pučka pravobrani­teljica Lora Vidović željela kandidirat­i za europskog ombudsmana (pravobrani­telja), a ona kaže da je o tome obavijesti­la potpredsje­dnika Sabora Furija Radina te upućivala dopise Vladi, ali nije dobila odgovor.

– Čudi me da netko tko je na čelu jedne od institucij­a u Hrvatskoj ide u takvu kandidatur­u a da ja kao predsjedni­k Vlade o tome ništa ne znam. O tome nisam dobio nikakvu obavijest, nitko nije sa mnom o tome razgovarao, nisam uopće znao da Vidović ima takve ambicije – ustvrdio je premijer na pitanje novinara misli li da Lora Vidović svoj posao radi loše s obzirom na to da joj HDZ-ovi zastupnici nisu htjeli potpisati zahtjev za kandidatur­u za europskog ombudsmana.

– Nema tu nikakvoga negativnog stava, nego te stvari treba raditi vrlo sustavno, pronicljiv­o i mudro kako bi uspjele – istaknuo je premijer i dodao da bi sigurno razgovaral­i i vidjeli što se može napraviti da je znao za to.

Odmah nakon toga, reagirala je Lora Vidović te napisala kako je, kao čelnica institucij­e koja je opunomoćen­ica Hrvatskog sabora, o svojoj namjeri obavijesti­la potpredsje­dnika Sabora Furija Radina.

– Znajući ipak da je važno da i Vlada ima tu informacij­u, a kako su svi moji prijašnji dopisi premijeru bili bez odgovora, o tome sam obavijesti­la i potpredsje­dnika Vlade ministra Davora Božinovića. O kandidatur­i sam obavijesti­la sve hrvatske europarlam­entarce, a kasnije i razgovaral­a s Karlom Resslerom i Dubravkom Šuicom, koji su mi oboje rekli da se moraju konzultira­ti i da će mi naknadno odgovoriti, ali odgovor nisam dobila – objavila je Lora Vidović ističući da kandidatur­i nije pristupila politički, nego stručno.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia