Večernji list - Hrvatska

Studentice tjerao da snimaju neprikladn­e scene

James Franco optužen je da je prije nekoliko godina u svojoj glumačkoj školi prekoračio ovlasti i nedolično se ponašao

- Samir Milla

Glumac James Franco suočen je s ozbiljnim optužbama za nedolično ponašanje prema ženama. U tužbi koje su podigle dvije žene u Los Angelesu tvrdi se da je njegova nekadašnja glumačka škola omogućaval­a Francu i njegovim suradnicim­a da maltretira­ju žene.

Plaćale 300 dolara

Glumac koji je nominiran za Oscar za ulogu u filmu “127 sati” bio je iza škole koja se zvala Studio 4, a osnovao ju je zajedno s kolegom Vinceom Jolivetteo­m. Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal bile su žene koje su platile 300 dolara mjesečno za sate i još 750 dolara za masterclas­s koji uključuje seksi scene. U tužbi se navodi kako su studentice morale snimiti videokaset­u za audiciju, a sve je pregledava­o Franco. Kako se navodi u tužbi, tijekom audicije i satova mlade su studentice tjerane da sudjeluju u simulirani­m seksualnim scenama koje su bile daleko od standarda uobičajeni­h u filmskoj industriji. Uz to im je obećavano da će im se omogućiti uloge u budućim projektima. Tither-Kaplan tvrdi da je Francova škola dovela do uloge u jednom od njegovih budućih filmova. Sudjeloval­a je u scenama orgije, a Franco je namjerno maknuo plastičnu branu koja joj je pokrivala vaginu tijekom simuliranj­a oralnog seksa. Franca su Tither-Kaplan i još četiri žene lani već optužile za nedolično ponašanje, no tada je njegov odvjetnik uspio odbaciti optužbu. Upitan da komentira nove optužbe samo je kazao da “nema komentara”.

Tither-Kaplan glumila je u nekoliko Francovih filmova. Kada je lani prvi put istupila u javnost, kazala je da tada nije imala izbora, nego je morala glumiti što se od nje tražilo.

– On je slavni glumac koji ima mogućnost stvoriti ili uništiti moju karijeru. Nemam moć pregovaran­ja kad mi nudi neku ulogu. Moram raditi i jesti. Trebam karijeru. Ne mogu si priuštiti reći ne – rekla je Tither-Kaplan.

Glumački podbačaji

Franco je nakon optužbi glumio u novoj sezoni HBO-ove serije “Kronike Times Squarea”, a prošlog tjedna izašao mu je i novi film “Zeroville”, koji je kritika pokopala. Nakon toga će i posuditi glas albatrosu Lemmyju u novom crtiću “Arctic Justice”. Američki mediji tvrde da bi mu nove optužbe mogle još više naštetiti u karijeri. Žene koje su optužile glumca kazale su kako se nadaju da će njihova tužba potaknuti i druge žene koje su bile s njima u školi da se jave, kako bi zajedno podigle tužbe. Inače, Francova glumačka škola “Studio 4” ugašena je 2017.

godine.

Glumac je kazao da nema komentara na optužbe

 ??  ?? JAMES FRANCO Navodno je jednoj studentici skinuo zaštitu s vagine tijekom snimanja
JAMES FRANCO Navodno je jednoj studentici skinuo zaštitu s vagine tijekom snimanja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia