Večernji list - Hrvatska

Obitelj Miškić: Pomozite da se potraga nastavi

-

Nakon službene objave o prestanku potrage za sedam članova posade broda “Bourbon Rhode”, među kojima je i kapetan Dino Miškić, njegova obitelj uputila je apel premijeru, predsjedni­ci i cijeloj hrvatskoj Vladi da im pomognu da se potraga za nestalima nastavi.

“Obitelj Miškić šokirana je nakon službene objave skandalozn­e i sramotne odluke o prestanku potrage za sedam nestalih članova posade broda ‘Bourbon Rhode’, među kojima i je hrvatski državljani­n, kapetan Dino Miškić. Obitelj je tijekom proteklih dana od tvrtke i iz drugih službenih kanala dobivala informacij­e kako će se za tri preostale splavi za spašavanje koje još nisu nađene tragati dok god postoji i najmanja šansa za pronalazak preživjeli­h. Tri splavi nisu nađene, a potraga je obustavlje­na nakon samo sedam dana”, stoji u otvorenom pismu obitelji Miškić.

U pismu ističu: “S takvom se odlukom ne možemo niti ćemo se pomiriti. Apeliramo na premijera, predsjedni­cu i cijelu Vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji. Molimo da u ovoj mučnoj situaciji iskoristit­e sav svoj utjecaj kako bi se potraga nastavila do pronalaska tri splavi.

Molimo vas da kao predstavni­ci vlasti učinite sve što je u vašoj moći da se dozna cijela istina i da se takva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji nijednog hrvatskog

• pomorca”.

 ??  ?? TRI SPLAVI ZA SPAŠAVANJE s broda “Bourbon Rhode” još nisu pronađene, a potraga je obustavlje­na
TRI SPLAVI ZA SPAŠAVANJE s broda “Bourbon Rhode” još nisu pronađene, a potraga je obustavlje­na

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia