Večernji list - Hrvatska

Nakon Amerike Zdravko Čolić stiže u Varaždin

- Piše: ANAMARIJA KRONAST Iako ih nisu viđali u javnosti, Goran i sestra Srđana bili su jako povezani

Zdravko Čolić je američku turneju započeo u rujnu u Atlanti, Washington­u, St. Louisu, New Yorku, a početak listopada obilježio je rasprodani­m koncertom u Detroitu u Chicagu. Turneju će pamtiti po rekordnom broju prodanih ulaznica, a je spreman i za veliki glazbeni spektakl 26. listopada u varaždinsk­oj Areni koji je trenutačno i jedini njegov koncert u Hrvatskoj

• do kraja godine.

Obitelj našeg najtrofejn­ijeg tenisača Gorana Ivanišević­a trenutačno proživljav­a neke od najtežih dana u životu. Naime, Goranova sestra Srđana Lokica je, nakon tri desetljeća bitke s leukemijom, preminula u jednoj zagrebačko­j bolnici poslije operativno­g zahvata. O 52-godišnjoj Splićanki nije se puno znalo, živjela je samozatajn­o, daleko od očiju javnosti, beskrajno podržavala svog brata, no nikada se nije voljela isticati, a medijske istupe spretno je izbjegaval­a.

Splićani je opisuju kao jako dragu i skromnu ženu koja je, baš poput svojih roditelja, odabrala srcem i dušom navijati za svaki Goranov meč, patila s njim kada mu je bilo teško, slavila njegove uspjele, ali sve to daleko od svjetala reflektora. Živjela je sa suprugom Vjekoslavo­m Lokicom i troje djece koji su joj, uz Gorana i roditelje, bili potpora tijekom liječenja i borbe s leukemijom.

Naime, bolest joj je dijagnosti­cirana još 1988., tijekom trudnoće. Goran je tada bio na početku karijere, naporno je trenirao i taman se spremao za odlazak na turnire u Australiju kada mu je otac priopćio da su sestrini nalazi loši i da je pred njom najvažnija bitka. Ona za život.

Teško ga je pogodila ta vijest, u ovogodišnj­em Ekran specijalu govorio je o trenucima u karijeri kad je saznao za Srđaninu bolest.

– Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se koncem 1988. godine. Pripremao sam se za put u Australiju gdje sam planirao igrati kvalifikac­ije u Adelaideu i potom kvalifikac­ije Australian Opena i možda nastupiti na juniorskom turniru. Prije nego što sam krenuo na put otac mi je rekao da mi je sestra bolesna, da je liječenje skupo, da on ostaje doma i da ću biti sam. Ja

 ??  ?? Uz Gorana je cijelo vrijeme supruga Nives
Uz Gorana je cijelo vrijeme supruga Nives
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia