Večernji list - Hrvatska

Divim se Modriću, a nekad znam igrati kao moj idol Ronaldinho

Stefan Lončar Istrin adut od 190 centimetar­a oduševljav­a igrama u veznom redu, postao je jako važna karika pulske momčadi koju vodi Ivan Prelec

- Željko Janković

Zimus je Stefan Lončar (23) doveden u Istru. Netom prije, potpisao je ugovor s Alavesom. Trebalo mu je vremena da se nametne. Da je na pravom putu, pokazao je tek sada, pod Ivanom Prelecom. Jednim od naših najtalenti­ranijih mladih trenera. A talentiran je i Stefan, dapače. U Pulu je iz Sutjeske doveden s pedigreom najboljeg nogometaša crnogorske lige. Zadnjeg veznog koji je prošao sve crnogorske nacionalne selekcije.

Riječ je o dečku izrazito vedrog duha, omiljenom među suigračima. Spada u kategoriju onih koji pozitivno utječu na momčad, karakteris­tika koju niti jedan trener ne može ignorirati. Protiv Hajduka je odigrao nešto ofenzivnij­e i zabio prekrasan gol za remi. Iznimno važan bod u Istrinoj borbi za to osmo mjesto koje jamči mir u klubu.

HNL je bolji od srpske lige

– To je naša realnost i baš za to osmo mjesto moramo se i boriti. Nije nas dosad baš htio rezultat, nadam se da će se to promijenit­i u budućnosti. Ne bih sada govorio o tome da slijedi nekakva rezultatsk­a eksplozija. Nama je osnovni cilj izbjeći tu opasnu zonu – kazat će nam Ivan Prelec.

Jasno je i Stefanu Lončaru kako je ovo za njega prijelazno razdoblje. Nakon devet mjeseci, čini se da je napokon na pravom putu. Zato je pogodak protiv Hajduka proslavio tako emotivno.

– Kao da mi je pao ogroman teret s leđa. To je zasluga cijele momčadi. Vratilo mi se ono što nisam tri šanse iskoristio protiv Dinama. Ali za mene je sve krenulo idol iz djetinjstv­a.

– Daleko sam ja od toga. Iako, ponekad znam podsjetiti na tog majstora – smije se Stefan.

Protiv Hajduka je baš sjajnom fintom u Ronaldinho­vu stilu prebacio jednog stopera bijelih. A tko mu se od igrača sviđa s ovih prostora?

– Naravno, Luka Modrić, on je genijalan igrač. Nije čudo da je dosegao tu razinu i u jednoj godini pokupio sve moguće individual­ne nagrade.

SAVIČEVIĆ JE PRAVI ŠEF SAVEZA, U CRNOJ GORI GA SVI OBOŽAVAJU I CIJENE

 ??  ?? CRNOGORSKI VEZNJAK Protiv Hajduka je na Drosini sjajno pogodio s dvadesetak metara i svojoj momčadi donio važan bod
CRNOGORSKI VEZNJAK Protiv Hajduka je na Drosini sjajno pogodio s dvadesetak metara i svojoj momčadi donio važan bod
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia