Večernji list - Hrvatska

Rožman: Igrači su spremni, najbitnije je da se bore

-

IGRAO SAM DVAPUT ZA CRNU GORU, VJERUJEM DA ĆU OPET

Posljednju utakmicu 11. kola Prve HNL zaključit će Rijeka i Lokomotiva. Susret na Rujevici počinje u nedjelju u 19 sati, a posebno mu se veseli novi trener Rijeke Simon Rožman.

U toj će utakmici prvi put voditi momčad Rijeke na domaćem travnjaku.

– Iza nas je dobar tjedan, odigrali smo kup-utakmicu u kojoj je bilo dobrih elemenata za nadogradnj­u, bez obzira na kvalitetu suparnika.

Igrači su spremni i motivirani, puni želje da idu dalje – rekao je Rožman u najavi pa dodao:

– Ako analiziram­o igru Lokomotive i kako daju golove, vidimo da 40 posto daju iz prekida. Jako su dobra ekipa u fazi obrane. Bitno mi je da mi na terenu radimo dobre stvari, da imamo potrebnu dinamiku i da se borimo. Bitno je da idemo u tom pravcu – zaključio je strateg Rijeke.

No u goste spremni dolaze i igrači Lokomotive.

– Rijeka je odlična momčad s puno dobrih individual­aca. Pogotovo su opasni na domaćem terenu pred svojim navijačima. Došao im je novi trener pa će sigurno imati i novu energiju, ali mi idemo po pozitivan rezultat. U zadnjoj utakmici protiv Rijeke u Kranjčević­evoj nedostajal­o nam je malo sreće. Imali nabolje otkako je ljetos došao trener Ivan Prelec s novim stručnim stožerom. On je postavio uvjete zbog kojih je momčad tako pozitivno reagirala. Za razliku od lani, sada je stadion pun i navijači nas bodre. Glavni razlog je taj što je Prelec najprije utjecao na naše mentalno stanje. Svi ćemo dati naš maksimum za suigrača. To je ključna promjena, a tek poslije počelo se raditi na taktičkim varijantam­a. Dobro je što stalno razmišljam­o pozitivno. Odnos u momčadi je pošten i igraju oni koji to zasluže pristupom. Iako, naši treninzi su opušteni, prepuni pozitivne energije. To je jedna od naših tajni – ističe Lončar.

U Istru je došao iz Sutjeske, a prije toga tri je mjeseca proveo u srpskom Radu. Ondje se nije uspio nametnuti, iako je imao velika očekivanja.

– Nakon tri mjeseca shvatio sam da se nešto događa, jasno mi je bilo da se moram pokupiti i potražiti novu sredinu. Vratio sam se u Nikšić kada me nazvao menadžer i pitao želim li u Istru. Nisam puno razmišljao jer je HNL razvojna liga, puno praćenija i bolja od crnogorske, pa i srpske lige – naglašava Lončar.

Kaže da mu se sviđa u Puli. Nije se bilo teško priviknuti na život u hrvatskom primorju.

– Ljudi su me sjajno primili i podržavaju moj svaki nastup. Malo sam u početku igrao u grču, a sada je to iza mene.

Sa 190 cm visine, idealan je za poziciju zadnjeg veznog. No, on najčešće voli otići u napad. Karakterne osobine ovog dečka najvažnije su Ivanu Prelecu.

– Ma bit ću vratar, ako to trener od mene traži. Ali, istina je, volim se u napad ubaciti iz drugog plana – naglašava Stefan Lončar.

Jasno je stoga zašto mu je Ronaldinho

Stigao u vrijeme krize

Stefan je prošao sve mlađe reprezenta­tivne selekcije, a lani je debitirao za seniorsku vrstu Crne Gore. Onu pod bivšim izbornikom Ljubišom Tumbaković­em.

– Igrao sam protiv BiH i Slovenije. Šteta što sam došao baš u trenutku kada je izbila kriza u nacionalno­j vrsti uoči utakmice s Kosovom. Puno se tu stvari događalo, no ne razmišljam o tome sada. Nadam se da se takve stvari više neće ponavljati u budućnosti. Nije zgodno zvučalo kada je izbornik prije utakmice s Kosovom došao u svlačionic­u i kazao da on neće voditi utakmicu.

U zadnjem sazivu reprezenta­cije pod Farukom Hadžibegić­em nije bio u kombinacij­ama.

– Doći će sve na svoje. Doći će moje vrijeme. Ne opterećuje­m se, mlad sam. Važno je samo da igram što više – kaže Stefan.

Kako mu se čini dosadašnji rad Dejana Savićevića, šefa crnogorsko­g nogometnog saveza?

– Svi znamo kakva je igračka, nogometna veličina bio Dejan Savićević. Genij. Nogometna javnost i mediji u Crnoj Gori apsolutno ga podržavaju. Također imam dojam da radi sve u interesu našeg nogometa – zaključio je

Lončar. smo nekoliko prilika da povedemo, a primili smo nesretni gol u zadnjim minutama susreta, no to nas nije poremetilo i znali smo da nam se negdje to mora vratiti – rekao je kapetan lokosa Denis Kolinger pa dodao:

– Prethodni vikend Dinamo je bio jači od nas i zasluženo pobijedio, ali europski Dinamo je protiv svakoga u HNL-u favorit, a to pokazuju i u Europi na najbolji mogući način, što puno znači i za cjelokupni hrvatski nogomet. Analiziral­i smo utakmicu s Dinamom, uvidjeli gdje smo griješili i uzdignute glave idemo na sljedeću utakmicu – zaključio je. •

 ??  ?? RIJEKA je u 2. kolu protiv Lokomotive slavila s 1:0 Filip Kos/PIXSELL
RIJEKA je u 2. kolu protiv Lokomotive slavila s 1:0 Filip Kos/PIXSELL

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia