Večernji list - Hrvatska

Lloris slomio ruku, Tottenham se nakon toga potpuno raspao

Međunarodn­i nogomet Spursi izgubili od Brightona s 0:3, očito je da momčad Mauricija Pochettina nije ona ista koja je igrala finale Lige prvaka prošle sezone

- Katarina Kušec

Sada je već svima jasno da Tottenham nije momčad od prošle godine. Prije koji mjesec momci trenera Mauricija Pochettina igrali su u finalu Lige prvaka, a sada nižu poraze. Nakon što su u ovogodišnj­oj Ligi prvaka u skupini izgubili s 2:7 od Bayerna, sada su u domaćem prvenstvu poraženi i od Brightona.

Sosa ozlijedio glavu

Izgubili su s 0:3. No poraz je zasjenila ozljeda vratara Huga Llorisa koji je morao napustiti utakmicu već na samom početku. Lopta mu je ispala iz ruku, nezgodno je pao i slomio te mu je puknula lijeva ruka. Ostao je ležati u mreži iza gola, a odmah su pritrčali liječnici s bocom kisika. Spursi su tako na dulje vrijeme ostali bez njega.

Napadač Neal Maupay to je iskoristio te zabio najbrži gol za Brighton u Premier ligi. Trebalo mu je dvije minute i 30 sekundi. Drugi pogodak zabio je u 32. minuti Aaron Connolly koji je “kriv” i za potpuni raspad Tottenhama jer u 65. minuti je ponovno zabio, za konačnih 3:0.

Zanimljivo je kako do sada Spursi nisu izgubili od Brightona od travnja 1983. kada su bili poraženi s 1:2.

Osim Pochettina, i Igor Bišćan kao izbornik hrvatske U-21 reprezenta­cije ima problem. Naime, Borna Sosa (21) propustit će okupljanje reprezenta­cije zbog ozljede glave koju je zadobio na utakmici svog Stuttgarta i Wehen Wiesbadena u 7. kolu 2. Bundeslige.

Večeras Inter – Juventus

On je u 55. minuti pao na travnjak nakon što se u njega zaletio igrač Wehena Paterson Chato.

Sosu su odmah prevezli u bolnicu i ustanovili mu potres mozga. Propisali su mu strogo mirovanje nekoliko dana pa neće biti u konkurenci­ji za prve utakmice mlade reprezenta­cije kod Mađarske 11. listopada (prijateljs­ka) i San Marina 14. listopada (kvalifikac­ije za Euro).

Veliki derbi danas čeka Talijane. Naime, u 7. kolu Serie A sastaju se Inter i Juventus (20.45 sati). Marcelo Brozović imat će priliku ponovno se dokazati treneru Conteu koji ga svakom odigranom utakmicom

sve više hvali...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia