Večernji list - Hrvatska

Tužit ću tu kukavicu koja nije imala hrabrosti da me napadne s lica

- Dražen Brajdić

Tko je James Ali Bashir, trener s kojim Ivana Habazin surađuje već dvije godine? Googleova tražilica reći će vam da je to trener vrlo poznat u boksačkim krugovima, čovjek koji je gotovo dva desetljeća bio blizak suradnik slavnog boksačkog trenera Emanuela Stewarda pa je tako radio i s boksačima kao što su Vladimir Kličko, Briggs, McCline, ali i Usik. Ovaj sada već stari stručnjak prihvatio se rada s Ivanom jer je u njoj vidio enormnu želju za uspjehom. I njih dvoje su dobro surađivali, a kao Amerikanac on joj je otvarao nove horizonte pa je tako došlo i dogovora o borbi za svjetski naslov protiv najbolje boksačice današnjice.

Slijedi tužba Ivanina tima

Nažalost, ta ista nevjerojat­no talentiran­a i fizički moćna Claressa Shields koristi se nečasnim sredstvima. Sklona je kreiranju kaosa pa članove obitelji i prijatelje koristi kao bukače pa je tako ovaj put sa sobom povela i sestru i brata. Najprije se njena sestra sukobila sa Bashirom, a nakon što joj je Bashir uputio neke uvrede na račun njene seksualnos­ti (ona je gej), “pravdu u svoje ruke” uzeo je njen brat koji je, s leđa i kukavički, tako snažno udario Ivanina trenera da je ovaj udario glavom o pod nakon čega je, dok nije došla hitna pomoć, 15 minuta ležao u nesvijesti. A potom je završio na operaciji slomljene jagodične kosti.

James Ali Bashir je Amerikanac i on vrlo dobro zna koje su sve metode uznemirava­nja protivnika prije borbe. A znajući s kim ima posla, htio je biti siguran da će težina na probnom vaganju Claresse Shields odgovarati onoj koja će se nazočnima predstavit­i i na službenom vaganju. A to je jako naljutilo Claressinu sestru koja je počela vikati na Bashira koji joj je potom uzvratio s: “Posjedni tu svoju majmunsku guzicu ili ću te ja po njoj opaliti.” Potom se okrenuo prema nekome i kazao: “Ova se ponaša kao muško.”

Preko svog prijatelja Ingrama Jonesa Bashir je poručio:

– Iznenađen sam tolikom podrškom iz cijelog svijeta, a uzrujan sam što nisam bio u prilici braniti se. Zadovoljan sam pak što je dotični ispred zgrade u kojoj je održano vaganje uletio u ruke policije. Tužit ću ga, koristit ću sva pravna sredstva, no bio bih zadovoljni­ji da sam dobio priliku da to riješimo na klasičan način.

Osim za pokušaj ubojstva, Bashir će zacijelo tražiti i odštetu od organizato­ra za neostvaren­u dobit, a ona se odnosi na honorar koji je trebao dobiti za ovaj meč, ali i na kompenzaci­ju za tri mjeseca rada s Ivanom. Dakako, i Ivana bi mogla tražiti odštetu za sve sparing partnere koje je morala platiti i za neostvaren­u dobit za ovu borbu, ali i za sve troškove na pripremama koje su se odvijale u Kolumbiji.

Tri neprospava­ne noći

Boksački novinar Ingram Jones negdje je objavio da je Bashir bio jako uznemiren zbog niza nesportski­h taktika po dolasku Ivanina tima u Flint koje uključuju i tri neprospava­ne noći. A sve je počelo sa zadržavanj­em u imigracijs­kom centru u Kanadi (Ivana je imala takav let iz Kolumbije) gdje su čekali puno duže nego što je trebalo da joj stigne radna dozvola koju je obavezan napraviti organizato­r, a po dolasku na poprište borbe smjestili su ih u neki hotel u kojem

• se izvode radovi.

 ??  ?? BASHIR I KLIČKO Ivanin trener surađivao je i s Vladimirom Kličkom
BASHIR I KLIČKO Ivanin trener surađivao je i s Vladimirom Kličkom
 ??  ?? NAKON PREKIDA SURADNJE S BOŽIĆEM Ivana je dogovorila suradnju s poznatim američkim trenerom
NAKON PREKIDA SURADNJE S BOŽIĆEM Ivana je dogovorila suradnju s poznatim američkim trenerom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia