Večernji list - Hrvatska

Sagradit će se reciklažno dvorište, s radom počinje na proljeće 2020.

KUTINA

- Danijel Prerad

Potpisan je ugovor o gradnji reciklažno­g dvorišta u Kutini na adresi Stjepana Radića 288 A, u blizini postojećeg gradskog odlagališt­a otpada. Projekt je vrijedan 3,74 milijuna kuna od čega 85%, odnosno 2,8 milijuna kuna sufinancir­a EU iz kohezijsko­g fonda. Na javni natječaj za gradnju reciklažno­g dvorišta prijavilo se pet tvrtki te je projekt dobila tvrtka HIS, koja je prije desetak godina sanirala odlagališt­e komunalnog otpada u Kutini. Sama gradnja reciklažno­g dvorišta trebala bi započeti ovih dana, ističu u Gradskoj upravi. – Nakon izrade projektne dokumentac­ije i ishođenja građevinsk­e dozvole za gradnju i opremanje reciklažno­g dvorišta, Grad Kutina zaprimio je obavijest od Hrvatskih voda da će se povećati kota punjenja retencijsk­og prostora Lonjsko polje, a u sklopu koje se nalazi i reciklažno dvorište. S obzirom na navedeno, bilo je potrebno izmijeniti projektnu dokumentac­iju odnosno ishoditi izmjenu i dopunu građevinsk­e dozvole na način da se povisi projektira­na kota reciklažno­g dvorišta kako isto ne bi bilo poplavljen­o prilikom punjenja retencije. Novoprojek­tirana kota reciklažno­g dvorišta rezultiral­a je povećanjem ukupne vrijednost­i projekta – rekao je gradonačel­nik Kutine Zlatko Babić istaknuvši pomoć EU u sufinancir­anju bez kojeg Kutina ne bi mogla sama realizirat­i projekt. Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, rekao je da su postojali određeni problemi prilikom realizacij­e projekta no da su ih naknadno riješili. – Iznimno nam je drago što ponovno surađujemo s tvrtkom HIS te se nadam kako će se reciklažno dvorište sagraditi u dogovoreni­m rokovima – dodao je Gelešić. Direktoric­a Eko Moslavine Adriana Cvrtila izrazila je ponos što su se Kutina i Eko Moslavina uspjele uskladiti sa svim propisima.

PROJEKT JE VRIJEDAN 3,74 MILIJUNA KUNA OD ČEGA 85 POSTO, TJ. 2,8 MILIJUNA KUNA SUFINANCIR­A EU

– Sami građani Kutine izrazili su želju i potrebu za reciklažni­m dvorištem te mi je drago da možemo unaprijedi­ti suradnju s našim korisnicim­a – rekla je direktoric­a Eko Moslavine. Direktor tvrtke HIS Goran Petković nada se da će radovi započeti što prije te da će vremenske prilike biti povoljne. Kako ističu u Eko Moslavini, reciklažno dvorište je lokacija za gospodaren­je otpadom, ograđen i nadziran prostor s nizom spremnika za odvojeno prikupljan­je različitih vrsta otpada. Reciklažno dvorište namijenjen­o je stanovnici­ma Grada Kutine, korisnicim­a javne usluge, kako bi u njega mogli bez naknade donijeti razne vrste otpada. Plan je da reciklažno dvorište s radom krene na proljeće

• 2020. Izgradnja suvremene atletske tartanske staze na gradskom stadionu u Kutini započela je ovih dana pa će atletičari, ali i ostali sportaši i rekreativc­i uskoro moći trenirati na suvremenoj atletskoj stazi. Radove je, s predstavni­cima Središnjeg državnog ureda, obišao gradonačel­nik Zlatko Babić u pratnji predstavni­ka Sportskog centra koji je nositelj ovog projekta.

– Radovi na tartanskoj stazi započeli su 24. rujna, a izvođač je tvrtka Atlas iz Rijeke, koja je taj posao dobila na javnom nadmetanju. Vrijednost radova je 2 milijuna kuna. Nositelj kredita je Sportski centar Kutina, no garanciju za otplatu kredita daje Grad Kutina, tako da je to praktički zaduženje Grada. Kutina je zaslužila jednu ovakvu stazu koja će svima koji se bave trčanjem omogućiti kvalitetno treniranje i postizanje još boljih rezultata – rekao je gradonačel­nik Babić. Dodao je da je u planu rekonstruk­cija dvorane za kuglanje te uređenje objekata za tenis.

Prilikom obilaska radova istaknuto je da će se sve obnoviti, od drenaže, podloge kamena, dva sloja asfalta do završnog tartanskog sloja. Rok za izvođenje radova je

• 90 dana.

 ??  ?? Radovi će na adresi Stjepana Radića 288A početi uskoro, rečeno je na konferenci­ji u Gradskoj upravi
Radovi će na adresi Stjepana Radića 288A početi uskoro, rečeno je na konferenci­ji u Gradskoj upravi
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia