Večernji list - Hrvatska

Publika bi Vlašića, ali je Rebić bliži prvih 11

- Karlo Ledinski

Dan uoči utakmice s Mađarskom zna se sigurnih 10 koji će istrčati na Poljud, upitno je samo tko će igrati na lijevom krilu – Rebić, Brekalo ili Vlašić. Možda je u maloj prednosti, zbog starih zasluga, ne i trenutačne forme, Ante Rebić. No, u leđa mu puše Josip Brekalo, koji ove sezone briljira u Bundesligi, a pokazao je i na prošlim reprezenta­tivnim utakmicama da izbornik Dalić itekako na njega može računati.

Treća opcija je da na toj poziciji lijevog krila igra Nikola Vlašić, Splićanin kojeg bi Poljud najradije vidio u prvih 11. No, Vlašić u CSKA briljira na mjestu veznog ili ofenzivnog veznog, a čak je jednom i sam rekao da na krilu ne može dati sve najbolje od sebe. Zato je možda izglednije da Vlašića na travnjaku vidimo u nastavku večerašnje utakmice.

Sigurno je da će od prve minute na vratima kockastih biti Livaković, kao i da će u zadnjem redu biti Jedvaj, Lovren, Vida i Barišić. U veznoj liniji bit će Brozović, Modrić i povratnik Rakitić, u špici Petković, na jednom krilu siguran je Perišić, a ime igrača na drugom krilu saznat ćemo neposredno uoči utakmice.

Na ulazu stroga kontrola

Vatreni na Poljudu veliki su magnet za navijače. HNS je potvrdio da je interes bio takav da bi prodali i 100.000 ulaznica. A tu veliku potražnju iskorištav­aju i preprodava­či. Tako su se jučer na njuškalo.hr-u mogle pronaći dvije ulaznice za utakmicu Hrvatska – Mađarska po cijeni od čak 3400 kuna, odnosno po 1700 kuna jedna! Ali, najzanimlj­ivije je da ih prodaje netko iz MUP-a jer je karta na MUP i naslovljen­a. 10. LISTOPADA Hrvatska – Mađarska Slovačka – Wales

1. 2.

Hrvatska Slovačka

3. Mađarska

4. Wales

5. Azerbajdža­n

5 5 5 4 5

3 3 3 2 0 1 0 0 0 1

Parovi idućeg kola: Wales - Hrvatska Mađarska - Azerbajdža­n 1 2 2 2 4 Lang 10:5 9:7 7:6 4:4 5:13 20.45 20.45 SPLIT – Stadion u Poljudu, 20.45 (Nova TV). Sudac: Daniele Orsato (Italija).

Izbornik: Zlatko Dalić (52) Izbornik: Marco Rossi (55) Barišić Lovrencsic Tijekom jučerašnje­g dana, kada je neoprezni prodavač shvatio da je u prekršaju, povukao je oglas.

Podsjetimo, upravo MUP ulaže silne napore da u četvrtak sve bude u najboljem redu, a kako ne bi bilo neugodnih iznenađenj­a, sve ulaznice su personaliz­irane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i valjani osobni dokument, osobnu iskaznicu ili putovnicu. Sukladno uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulazak na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca! Također, budući da će se takve osobe ujedno naći u prekršaju, napominje se da mogu biti zadržane i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.

A današnju utakmicu na Poljudu osiguravat će rekordan broj zaštitara i policajaca. Zaštitara će biti 500, a policajaca čak 1500!

Sa šest bodova EP je siguran

Nadamo se da će sve proći bez navijačkih izgreda, ali i da će naša reprezenta­cija osvojiti tri boda s kojima bi se jako približila odlasku na Europsko prvenstvo. Za siguran odlazak na završnu europsku smotru tada bi joj trebala još jedna pobjeda u preostale dvije utakmice, u gostima u Walesu (13. listopada u Cardiffu) te kod kuće protiv Slovačke (16. studenoga).

Postoji i druga kombinacij­a kojom bismo gotovo sigurno na Euro, a to su pobjeda i dva remija u preostale tri utakmice.

Podsjetimo, Hrvatska do Eura može čak i bude li treća ili četvrta u skupini, no tada bi morala u dodatne kvalifikac­ije, u kojima bi prvo igrala polufinaln­u, a onda i finalnu utakmicu. I u obje bi,

naravno, morala pobijediti.

1500 policajaca, te još 500 zaštitara bit će angažirano za utakmicu u Splitu

 ??  ?? Petković će večeras sigurno biti starter, a Vlašić, koji je u odličnoj formi, vjerojatno će ući s klupe
Petković će večeras sigurno biti starter, a Vlašić, koji je u odličnoj formi, vjerojatno će ući s klupe

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia