Večernji list - Hrvatska

Giggs prvi put ima sve igrače na raspolagan­ju, Hapal bez Vavre

SLOVAČKA – WALES (DANAS, 20.45)

- (Edi Džindo)

Osim naše skupine E te skupine G u kojoj će se danas za drugo mjesto na ljestvici boriti Slovenija, Austrija, Sjeverna Makedonija i Izrael, na rasporedu kvalifikac­ijskih utakmica nema prezanimlj­ivih ogleda. Dakle, uz onaj naš na Poljudu protiv Mađarske najzanimlj­iviji ogled dana onaj je između Slovačke i Walesa. Najnapetij­a današnja utakmica po Fifa rankingu ekipa (Slovačka 31., Wales 24.) igrat će se u Trnavi, a nije samo ranking ono što je napeto, već i pozicija u skupini.

Imperativ za Velšane

Naime, Slovačka (9 bodova) i Wales (6 bodova) gledaju u leđa Hrvatskoj te im ovaj ogled predstavlj­a jednu od najvažniji­h utakmica za skupljanje bodova. Wales porazom ispada iz velike većine kombinacij­a za prolazak na Euro, dok bi Slovaci i dalje mogli imati dobre šanse, ali bi si zato postavili neizbježan imperativ pobjede u svakoj sljedećoj utakmici ako žele na Euro. Odlične vijesti stižu za Ryana Giggsa i njegov stožer jer će novi igrač Juventusa Aaron Ramsey zaigrati u reprezenta­tivnom dresu prvi put u ovom ciklusu kvalifikac­ija, a u punoj su snazi i Manchester­ov Daniel James te Bournemout­hov Harry Wilson, koji su zbog ligaških obveza propustili reprezenta­tivni trening kako bi se oporavili. Tako će Giggs prvi put otkako je izbornik moći računati baš na sve svoje nogometaše.

Vraća se Martin Škrtel

Slovačka se oporavila nakon posljednje­g debakla u Trnavi (0:4 protiv Hrvatske) gostujućom pobjedom protiv Mađara, no Wales je potpuno drukčija momčad. Milan Škriniar će imati težak zadatak pri čuvanju Garetha Balea, što će mu možda olakšati iskusni Martin Škrtel, koji se vraća u udarnu postavu nakon što je branič Lazia Denis Vavro suspendira­n za ovu utakmicu. Osim njega, svi su igrači na raspolagan­ju izbornika Pavela Hapala.

U skupini G Austrija ide na Izrael, a Sj. Makedonija ide na

Sloveniju.

 ??  ?? VATRENI NAPADAČI MORAT ĆE BITI U FORMI jer dva uvjerljivo najbolja igrača Mađara igrači su Leipziga, vratar Robert Gulacsi, koji je ponajbolji čuvar mreže u Bundesligi, te stoper Willi Orban, koji je lani uvršten u momčad njemačkog prvenstva
VATRENI NAPADAČI MORAT ĆE BITI U FORMI jer dva uvjerljivo najbolja igrača Mađara igrači su Leipziga, vratar Robert Gulacsi, koji je ponajbolji čuvar mreže u Bundesligi, te stoper Willi Orban, koji je lani uvršten u momčad njemačkog prvenstva
 ??  ?? AARON RAMSEY prvi će put zaigrati za Wales u ovom ciklusu
AARON RAMSEY prvi će put zaigrati za Wales u ovom ciklusu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia