Večernji list - Hrvatska

PROMJENA U BIJELOJ KUĆI Direktor službe za domovinsku sigurnost podnio je ostavku

-

Prilično “vruće” mjesto u američkoj administra­ciji, mjesto direktora zaduženog za domovinsku sigurnost ponovno je upražnjeno. Američki predsjedni­k Donald Trump objavio je na Twitteru da je Kevin McAleenan, dosadašnji direktor službe koja se brine o sigurnosni­m mjerama i zaštiti SAD-a, podnio ostavku.

– Kevin želi provoditi više vremena sa svojom obitelji. Zahvaljuje­m mu na svemu što je do sada učinio, a njegov će nasljednik biti imenovan u ponedjelja­k – objavio je Trump.

Iako je poznato da su se Trump i McAleenan povremeno sukobljava­li, čini se da je razlaz predsjedni­ka i prvog čovjeka zaduženog za domovinsku sigurnost bio relativno normalan i bez pretjerano velike žuči, bar ne onolike da bi se mogla vidjeti u javnosti. Sam je McAleenan zahvalio Trumpu na svojem Twitter-profilu na dosadašnjo­j suradnji.

– Zahvaljuje­m za priliku koju sam imao, priliku da služim rame uz rame s brojnim pripadnici­ma zaduženima za domovinsku sigurnost. Ova služba postigla je golem napredak u proteklih nekoliko mjeseci – ustvrdio je McAleenan. Inače, on je četvrti direktor službe domovinske sigurnosti na tom položaju za vrijeme Trumpova mandata. Sam nije proveo previše vremena na tom položaju jer je dužnost preuzeo u travnju ove godine, a nakon njegova odlaska vršitelj dužnosti direktora McAleenano­v je pomoćnik David Pekoske.

 ??  ?? KEVIN MCALEENAN, dosadašnji direktor, podnio je ostavku
KEVIN MCALEENAN, dosadašnji direktor, podnio je ostavku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia