Večernji list - Hrvatska

Beckham postao agent, želi Mbappea

-

Davies

- Hrvatska reprezenta­cija je fantastičn­a, jedna od najboljih na svijetu. Nešto je ‘sporije’ ušla u kvalifikac­ije, kasnije se dignula. Je li favorit protiv nas? Po iznimnim talentima koje posjeduje, rekao bih da je favorit. No, mi imamo dobar učinak u domaćim utakmicama u Cardiffu (četiri pobjede zaredom doma, nad Trinidadom, Slovačkom, Azerbajdža­nom i Bjelorusij­om, nap. a), i također imamo dobre igrače – kazao je slavni Giggs.

Morat ćete napasti, što će Hrvatima otvoriti prostor za kontre. Strahujete li od toga?- U pitanju je balans, tko će više imati loptu, taj će morati biti oprezniji u obrani. Da, morat ćemo iskazati dozu agresivnos­ti i paziti na kontre. Tri boda protiv Hrvatske iznimno bi nam puno značila, podigla bi našu momčad. No, moramo biti oprezni jer igramo protiv velike momčadi, koja je u stanju kazniti svaku našu pogrešku – dodao je Giggs.Kapetan Gareth Bale, zvijezda Real Madrida, pojavio se pred mikrofonim­a poslije izbornika. Bio je izvrsnoga raspoložen­ja, smijao se...- U Osijeku se prije četiri mjeseca baš niste puno smijali? - pitao je Balea jedan novinar iz Hrvatske.

- Tada nisam bio potpuno fit, jer nisam pet-šest tjedana igrao, a sada sam u boljoj formi, fizički sam spremniji, pa se bolje osjećam – uzvratio je Bale.

Jeste li se čuli s Modrićem? - Ne, nismo zadnjih dana. Luku poznajem dugo, igrali smo skupa u Tottenhamu, sada smo skupa u Realu. Do sada me u međusobnim ogledima uvijek pobjeđivao, ali te pobjede uvijek su bile s jednim pogotkom razlike (oba puta 2:1, nap. a.), što znači da smo uvijek bili blizu – kazao je Bale.

I kapetan naglašava značaj publike u Cardiffu. Primjerice, u utakmici s Azerbajdža­nom Wales je kod kuće imao čak 28.385 gledatelja, protiv Slovačke 31.617. Kad smo već kod publike, spomenimo da će vatrene večeras bodriti 1500 naših navijača.

Publika je naša prednost

- Publika je naš dvanaesti igrač, ona je naša prednost, iako priznajem Hrvatskoj da je ipak favorit u ovoj utakmici. Naš plan je pobijediti je, a poraz Engleske prekjučer dokaz je da se mogu pobijediti i najveće svjetske reprezenta­cije dodao je Bale, igrač s 80 nastupa za reprezenta­ciju, uz napomenu kako se u današnjoj utakmici mora kloniti glupih prekršaja i igrati pametno kako ne bi isprovocir­ao treći žuti karton i eliminacij­u za sljedeću utakmicu. Wales je trenutačno 23. selekcija sa svjetske rang-ljestvice (Hrvatska je osmoplasir­ana), a do sada su se ove dvije reprezenta­cije međusobno sastale pet puta. Hrvatska ima četiri pobjede, a jedini remi (1:1) dogodio se u kolovozu 2002. godine, u debitantsk­om nastupu izbornika Otte Barića u Varaždinu.

• Upitan što misli o Bruni Petkoviću, strijelcu dva pogotka, nakon utakmice protiv Mađarske izbornik Zlatko Dalić poručio je Dinamovu napadaču da samo nastavi slušati trenera Nenada Bjelicu. Petko u posljednje vrijeme oduševljav­a i u dresu Dinama i u dresu reprezenta­cije te je tako probudio golem interes niza klubova. Ako tražite dokaz da je tome doista tako, dovoljno je bilo da jučer odete na naslovnicu čuvene stranice Transferma­rkt. Mogli ste vidjeti da je Petkovićev profil u tom trenutku bio najgledani­ji na stranici, odnosno da je posljednji­h dana probudio veći interes čak i u odnosu na Ronaldov i Messijev! Drugim riječima, svijet na njemu drži oko, svi pokušavaju o njemu doznati koji podatak više te je sada na Petkoviću da predanim radom nastavi graditi reputaciju koja će ga zasigurno odvesti na prag nekog europskog velikana u milijunsko­m transferu. Kada smo već kod novca, na Transferma­rktu piše da je Petkovićev­a

• vrijednost osam milijuna eura. David Beckham postao je nogometni agent. Slavni Englez prošlog mjeseca registrira­o je tvrtku Footwork Management Ltd. s prijatelje­m Daveom Gardnerom te Davidom Johnsonom, bivšim napadačem Nottingham Foresta. Kako piše Daily Mail, njegova agencija namjerava zastupati igrače iz samog vrha svjetskog nogometa, a prvo veliko ime koje želi pod svojim okriljem je Kylian Mbappe.

HRVATSKA JE FANTASTIČN­A, JEDNA OD NAJBOLJIH NA SVIJETU, REKAO JE IZBORNIK GIGGS

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia