Večernji list - Hrvatska

Tata će me gledati u finalu, a mama će u to vrijeme šetati psa Zdravka

Tin Srbić danas u finalu Svjetskog prvenstva

-

put u finalu SP-a nastupit će Tin, jednom je bio prvi, a jednom četvrti znam kako bih vježbao pod pritiskom. Ne bi bilo dobro...

Može li Tin do nove svjetske medalje?

– Ovisi kako ću odvježbati, ali i kako će odvježbati drugi. Svi finalisti ići će s jačim vježbama nego u kvalifikac­ijama. Opasan je Amerikanac, pa dečko uz Tajvana. Da idem s jačom vježbom, medalja bi bila izglednija. Vidjet ćemo. Nastupate prvi u finalu?

– Da. Po meni to je dobro. Suci će po mojoj vježbi odrediti kriterij za sve druge. Eto, moći ću u miru gledati ostale i čekati rezultate – istaknuo je Srbić.

Kako ste provodili vrijeme do finala?

– Trening, odmor, trening, odmor. U Stuttgartu mi živi najbolji prijatelj iz djetinjstv­a. Bio sam s njim dvaput na piću. On tu živi već tri godine. Dobro mi je došlo da s nekim ne razgovaram samo o gimnastici. Inače, jedva čekam da idem doma. Tu sam već dva tjedna – rekao je Tin.

Stižu li navijači?

– Stiže jedan kombi. To su sve dečki iz kluba. Javili su se još neki prijatelji, ali nema više ulaznica. A nisu bile jeftine – 50 eura. Moji će gledati na televiziji. Tata će gledati, a mama će u šetnju sa Zdravkom. Tako se zove naš pas – kaže Tin.

Na Igre će i Ana Đerek... – Trebalo bi se dogoditi čudo pa da ne ode. Drago mi je zbog nje. Ona je izborila Tokio kroz višeboj, a vjerujte mi da je treniranje sve četiri sprave jako teško – rekao je Tin.

Znam da jedva čekate odmor, ali ako bude medalja, ne gine vam doček ili više njih.

– Znam. To je najmanji problem. Izdržat ću nekako. Ha ha, nasmijao se.

Osvoji li medalju, to će biti treća velika. Ima svjetsko zlato i europsko srebro. Oba puta kad je osvajao medalje za glavnog suparnika imao je Nizozemca Zonderland­a.

Drugi mogu tako istupati

– Da, Epkea danas nema u finalu. Pao je s preče u kvalifikac­ijama. No, rekao sam i ranije. To ništa ne mijenja jer su u finalu svi dobri. Epke... ma vidjet ćemo se u finalu Tokija – istaknuo je Srbić.

Nakon Stuttgarta slijedi odmor ....

– Ali manji. Tokio je jako blizu. Nema puno vremena za plandovanj­e. Malo ću se odmoriti, podružiti s prijatelji­ma. Bit će vremena i za koju partiju bele. Ali ne volim gubiti u kartama. Zato ozbiljno biram partnere. Ne mogu objasniti, ali znam biti jako ljutit kad gubim – kaže Tin.

Lucijan Krce, njegov trener, ne brine se oko današnjeg nastupa.

– Malo nas je poremetila ta sitna ozljeda, ali vjerujem da će nastup proteći bez problema. Tin je već toliko iskusan da si neće dopustiti ni milimetar prostora za neku pogrešku Ma kad dođe na preču, bit će sve kao po loju – istaknuo je Krce.

Prijenos na HRT-u počinje u 16.05 sati.

– Ljudi, budite uz mene pokraj TV ekrana. Znam da će me jako puno ljudi gledati, a ja ću se potruditi najjače što mogu. Vjerujem da će barem nakratko sportska gimnastika privući pažnju sportske javnosti. Neka bude idealan nedjeljni scenarij – moja medalja i pobjeda nogometaša u

Walesu – zaključio je Srbić.

LJUDI, GLEDAJTE ME U PRIJENOSU, A JA ĆU DATI SVE OD SEBE, PORUČUJE TIN SRBIĆ

 ??  ?? Tin Srbić prije dvije godine u Montrealu iznenadio je svijet i osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu
Tin Srbić prije dvije godine u Montrealu iznenadio je svijet i osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia