Večernji list - Hrvatska

DIO TIMA DAVORA IVE STIERA?

-

rata da ga svi oponenti žele u svom timu. On ne skriva da se čuje sa svima – i sa Stierom, i s Kovačem, i s Brkićem, i s Karamarkom, ali i s Plenkoviće­m i Kolindom Grabar-Kitarović. U Plenkoviće­vu krugu bili su jako zainteresi­rani zovu li Penavu Plenkoviće­vi izazivači, a u Penavinu krugu čuje se da on nikada od Plenkovića nije krio tko ga zove i s kim razgovara.

– Mnoge je Penavina najava moguće kandidatur­e iznenadila, ali ja sam u jednom trenutku, još ranije, shvatio da on ima takve planove premda je on to stalno negirao. On u tome sigurno nije sam, samo je pitanje tko je još uz njega. Ta je priča još dosta štura. Plenković, s druge strane, griješi jer umjesto da gasi vatru i stvara nove saveznike, on dodatno iritira. Okružuje se ljudima koji u stranci nemaju nikakvu važnost i koji iritiraju ostale članove – komentirao je izvor iz Predsjedni­štva HDZ-a. Drugi sugovornik napominje kako bi se unutarstra­načka bitka mogla prelomiti preko predsjedni­čkih izbora u smislu opstrukcij­e HDZ-ove kandidatki­nje Kolinde Grabar-Kitarović.

Zabrinut zbog pritisaka

– Anušić, kao šef izbornog stožera predsjedni­ce, neće dopustiti opstrukcij­e. Već je zaprijetio da će, bude li opstrukcij­a na HDZ-ovu terenu, o tome napisati detaljno izvješće – dodao je taj izvor. Da je Plenković zabrinut zbog političkog pritiska u stranci, bilo je jasno prekjučer kada je na upit da komentira Penavinu moguću kandidatur­u rekao tek; dobro je imati ambiciju. Plenković nije minorizira­o tu činjenicu, za razliku od vremena kada je govorio o irelevantn­osti nekih protukandi­data. Bit će zanimljivo čuti kako će Jandrokovi­ć ili Brkić komentirat­i Penavu jer su nedavno slali poruke kako sad nije vrijeme za kandidatur­e. Posebno će zanimljiv biti Brkić koji figurira kao osoba kojoj je Penava blizak. Kruži priča da je Brkić navodno bio izlagao strategiju prema kojoj ne bi bilo loše da Penava izađe iz HDZ-a i pokupi glasove desnice te potom surađuje s HDZ-om koji gubi koalicijsk­i

• potencijal...

“PLENKOVIĆ GRIJEŠI. UMJESTO DA STVARA NOVE SAVEZNIKE, ON DODATNO IRITIRA”

IZVORI BLISKI PENAVI TVRDE DA JE U PRIČI O KANDIDATUR­I SAM, OSTALI U TO NE VJERUJU

U HDZ-u SE PITAJU JE LI PENAVA U TIMU SA STIEROM ILI S MILIJANOM BRKIĆEM

 ??  ?? Ambicije na stranačkim izborima iskazao je i Domagoj Ivan Milošević, premda se stvorio dojam da bi on mogao biti u paktu s Davorom Ivom Stierom, odnosno biti dio njegova tima na stranačkim izborima.
Ambicije na stranačkim izborima iskazao je i Domagoj Ivan Milošević, premda se stvorio dojam da bi on mogao biti u paktu s Davorom Ivom Stierom, odnosno biti dio njegova tima na stranačkim izborima.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia