Večernji list - Hrvatska

Ugostitelj­ima na Sljemenu nadoknadit će gubitak

-

Pedeset posto onoga što su mjesečno trošili na zakup poslovnog prostora, potrošnju vode i električne energije, uslugu prikupljan­ja miješanog komunalnog otpada i bruto plaće za zaposlene dok se gradila žičara, Grad će sljemenski­m ugostitelj­ima vratiti. Za povrat novca trebat će se javiti u gradsku upravu te dostaviti potrebne dokumente, a uvjeti koje poslovni subjekti moraju ispuniti jesu obavljanje djelatnost­i u poslovnom prostoru na Sljemensko­j cesti i u Ulici Sljeme od 18. veljače 2019. pa do otvaranja Sljemenske ceste, da nema dugovanja prema Gradu i da je riječ o mikro, malim i srednjim poduzetnic­ima.

– Nadoknada dijela troškova isplaćivat će se mjesečno nakon što poslovni subjekt dostavi račune s dokazima o njihovoj uplati – kažu u Gradu, čija će se odluku o povratu novca još morati “amenovati” na sjednici Skupštine 23. listopada.

Zagrebački­m je obrtnicima, podsjetimo, gradska uprava već “uskakala” na ovaj način, primjerice, onima u Preradović­evoj, a povrat sljemenski­m ugostitelj­ima objasnili su činjenicom da se do njih od veljače u pravilu ne može. – Sljemenska cesta zatvorena je radnim danom od devet do 16 sati. Kako je Sljeme izletište na kojem posluje određeni broj planinarsk­ih domova i ugostitelj­skih objekata, zatvaranje­m ceste kod njih je došlo do znatnog smanjenja prihoda. Ugostitelj­i ugošćuju i poslužuju planinare, izletnike i turiste, kao i aktivne umirovljen­ike koji vrijeme za svoj boravak na Sljemenu odabiru upravo tijekom radnih dana, i to najviše zbog izbjegavan­ja gužvi vikendom

• – kažu u Gradu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia