Večernji list - Hrvatska

Timoteo Crnković

Hipnotizir­at će poznate u novom showu Nove TV

-

Hrvatska turistička zajednica od jučer do 18. listopada u Singapuru predstavlj­a hrvatsku turističku ponudu na sajmu ITB Asia 2019., vodećem za azijsko-pacifičku turističku industriju koji okuplja međunarodn­e izlagače iz MICE, odmorišnog i korporativ­nog turističko­g segmenta. Trodnevni program sajma održava se u singapursk­om Marina Bay Sandsu sa središnjom temom “Hrabre misli, smjeli pokreti”, priopćeno je jučer iz HTZ-a.

– Sudjelovan­je na ITB Asia 2019. nastavak je aktivnosti HTZ-a usmjerenih na vrlo važno azijsko tržište s obzirom na to da azijski turisti pretežno putuju u razdobljim­a pred i u posezoni te imaju veliki utjecaj na daljnju afirmaciju Hrvatske kao cjelogodiš­nje turističke destinacij­e. U fokus rada ove godine postavili smo si predstavlj­anje cjelokupne hrvatske turističke ponude na dalekim tržištima poput Australije, SAD-a, Kine, Južne Koreje i Singapura jer nam je cilj smanjiti ovisnost hrvatskog turizma o tradiciona­lnim europskim tržištima – rekao je o planovima direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Direktor Staničić istaknuo je kako je u dosadašnje­m dijelu godine s azijskog tržišta ostvaren rast od 10 posto u dolascima i noćenjima u usporedbi s istim razdobljem lani. Turisti iz Azije u prosjeku se odlučuju za dva do tri prekomorsk­a putovanja godišnje, uz jedno long haul putovanje u trajanju od 10 do 21 dan. U Hrvatsku najviše dolaze u lipnju, a omiljene destinacij­e su im Dubrovnik, Zagreb i Split.

– Iznimno vesele povratne reakcije velikih turoperato­ra Holiday Tours&Travel Singapure, Pacific Leisure Group, Globe Travels i C&D Global Tourism Group, Inspiring Vacations, te Wings Away Travel koji su već sada potvrdili pojačan interes za Hrvatskom u 2020. godini – izjavio je Staničić.

 ??  ??
 ??  ?? Nebojša Koharović, veleposlan­ik RH u Indoneziji, Martina Binenfeld, šefica TZ Zagreba, i Kristjan Staničić direktor HTZ-a na sajmu u Singapuru
Nebojša Koharović, veleposlan­ik RH u Indoneziji, Martina Binenfeld, šefica TZ Zagreba, i Kristjan Staničić direktor HTZ-a na sajmu u Singapuru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia