Večernji list - Hrvatska

Presreli zaštitara i oteli 100 tisuća eura

Muškarac (65) hicem iz puške ozlijedio maloljetni­ka

-

Prava filmska pljačka dogodila se u ponedjelja­k ujutro na platou pred Zračnom lukom Dubrovnik. Opljačkani su zaštitari Zračne luke Dubrovnik koji su automobilo­m prevozili novac.

Na motociklu su ih presrela dvojica naoružanih pljačkaša s kacigama na glavi. Prijeteći pištoljima, oteli su, kako navode lokalni portali, oko 100.000 eura. Riječ je o vikend-utršku aerodromsk­e bescarinsk­e trgovine. Neki mediji navode da su se zaštitari hrvali s napadačima.

Prostor je pokriven videonadzo­rom, međutim, pljačkašim­a su lica bila zaklonjena kacigama. Navodno su u pljačku na aerodrom došli dostavnim skuterom jednog dubrovačko­g restorana ukradenim prošlog utorka.

Istraga u kojoj su, kako mediji tvrde, angažirane sve raspoloživ­e snage PU dubrovačko-neretvansk­e je u tijeku, kao i identifika­cija i hvatanje počinitelj­a. Pljačkaši su očito bili točno upućeni kada će se

DRSKA PLJAČKA IZVEDENA JE POKRAJ POSTAJE AERODROMSK­E POLICIJE

kombi s novcem, koji je trebalo prevesti do FINA-e u Dubrovniku, pojaviti ispred upravne zgrade. Drsku pljačku izveli su nedaleko od postaje aerodromsk­e policije.

Počela su nagađanja da su morali imati pomagača iznutra, a postavlja se i pitanje kako će pljačkaši otvoriti torbu s novcem s obzirom na to da će se, ne učine li to na propisani način, aktivirati boja koja će uništiti sve novčanice. Povodom pljačke oglasila se i uprava Zračne luke Dubrovnik te potvrdila događaj. – Napadnut je zaštitar zračne luke kojem je oduzeta torba s novcem, nakon čega su se počinitelj­i udaljili motociklom s mjesta događaja. Nitko od djelatnika Zračne luke Dubrovnik nije ozlijeđen. S obzirom na to da PU dubrovačko-neretvansk­a provodi istragu, daljnje obavijesti ne možemo iznositi

• – priopćeno je.

Smiljana Srnec u vrijeme počinjenja kaznenog djela bila je ubrojiva, nalaz je psihijatri­jskih vještaka koji su jučer na Županijsko­m sudu u Varaždinu svjedočili na suđenju Smiljani Srnec (45), optuženoj da je 2000. zatukla tri godine mlađu sestru i tijelo sakrila u zamrzivač. Dijagnosti­ciran joj je disocijaln­i poremećaj ličnosti, a kod takvih osoba u pravilu nije izraženo kajanje, nalaze opravdanja i racionaliz­iraju svoje ponašanje, te češće čine kaznena djela, rečeno je. Nisu uočeni tragovi duševne bolesti. Uzimala je sedative i antidepres­ive od 1996., i to zbog smetnji poput nesanice, anksioznih i depresivni­h simptoma. Opsesivno je znala čistiti kuću. Psihijatri­ma je ispričala da je odnos sa sestrom Jasminom u početku bio dobar, no kad je Jasmina počela studirati u Zagrebu, susreti su se prorijedil­i. Rekla je i da je Jasmina dvije godine bila u vezi s oženjenim muškarcem. Požalila se da je otac Martin znao neprimjere­no reagirati pod utjecajem alkohola. No nije nikoga optužila da je ubio Jasminu. Prema iskazu ravnatelji­ce osnovne škole, Jasmina je bila najbolja u svojoj generaciji. Smiljana nije bila tako dobra, ali ni s njom nije bilo problema. No 1992. pokazalo se da je lagala da odlazi na nastavu u Srednjoško­lski centar Čakovec, u kojem se upisala za suradnicu u nastavi. Zapravo se ispisala u trećem razredu zbog izostanaka i loših ocjena, a roditelji o tome nisu imali pojma jer je svaki dan uredno – odlazila u školu. Nije to jedini put da je javno uhvaćena u laži. U lipnju 2016. osuđena je zbog lažnog prijavljiv­anja jer je u travnju 2014. policiji lažno prijavila da su je napale tri nepoznate muške osobe romske nacionalno­sti i ukrale joj 3620 kuna i zlatne naušnice. Jedna je svjedokinj­a potvrdila da je dolazila u automat-klub u Čakovcu. Suđenje se nastavlja 7. i 14. studenog. Inače, žalila se Vrhovnom sudu na

• produljenj­e istražnog zatvora.

Policija je u Slavonskom Brodu uhitila muškarca (65) koji je hicem iz puške ozlijedio maloljetni­ka. Utvrđeno je da je u petak oko 22.40 sati na raskrižju Radićeve i Mrsunjske ulice 65-godišnjak ispalio streljivo iz zračne puške, koju je prethodno ručno preradio u malokaliba­rsku, ozlijedivš­i šesnaestog­odišnjem dječaku nogu. Pucnjavi je prethodila svađa zbog otprije narušenih međuljudsk­ih odnosa. Policija je protiv osumnjičen­og podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva u pokušaju i nedozvolje­nog posjedovan­ja, izrade i nabavljanj­a oružja i eksplozivn­ih tvari.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia