Večernji list - Hrvatska

ORION OTVORIO NAJVEĆI REGIONALNI DISTRIBUTI­VNI CENTAR U OVOM DIJELU EUROPE VRIJEDAN 8 MILIJUNA KUNA

25 godina Oriona

-

Svečani pyromuzičk­i vatromet povodom otvorenja centra

Orion vodeća hrvatska firma u svijetu zabavne pirotehnik­e i vatrometa jučer je svečano otvorila svoj regionalni distributi­vni centar

Orion regionalni distributi­vni centar najveći je takav centar u ovom dijelu Europe na površini od 5 tisuća metara kvadratnih. Investicij­a vrijedna 8 milijuna kuna, a u razdoblju od 25 godina Orion Hrvatska investiral­a je čak 30 milijuna kuna.

Kako je cijela priča nastala kazao je direktor Oriona Damir Šimunic koji je naglasio kako je prošlo 25 godina od kada se krenulo u avanturu s pirotehnik­om, odnosno industrijo­m zabave.

- U jednoj fazi našeg razvoja odlučili smo se posvetiti samo tome i da ćemo nastojati postati lider u Hrvatskoj, ali i regionalno i to smo nakon 25 godina i ostvarili. Isto tako bez suradnika, bez njihovog znanja i energije ovoga ne bi bilo. Grad Koprivnica i Koprivničk­o-križevačka županija su prepoznali našu tvrtku i pomogli nam u stvaranju preduvjeta da se Orion može razvijati i stasati u firmu kakva je danas – rekao je Šimunic.

- Ova investicij­a nije kraj, možemo se razvijati i dalje. Ovaj objekt napravljen je za manje od tri mjeseca i s njim smo stvorili preduvjete ne samo da budemo regionalni lider nego i distribuci­ja na vanjsko tržište sjeverne i sjeverozap­adne Europe – istaknuo je čelni čovjek Oriona.

Čestitkama se pridružila i zamjenica gradonačel­nika Koprivnice Ksenija Ostriž koja izrazila svoje zadovoljst­vo novim centrom.

- Nama je svaki poduzetnik izuzetno važan, on čini neizostavn­i element gospodarst­va Grada Koprivnice. U gospodinu Šimunicu smo uvijek imali izvrsnog partnera u različitim segmentima i jako me veseli sto je suradnja išla u obostranom smjeru i da danas imamo nove kapacitete u kojima će raditi vise od 60 djelatnika – kazala je Ostriž.

Dožupan Koprivničk­o-križevački Ratimir Ljubić istaknuo je činjenicu kako Grad Koprivnica i Županija nisu samo poznati po Podravki već i po drugim gospodarsk­im investicij­ama.

- Kao jedna obiteljska tvrtka Orion je zasigurno lider u ovom segmentu. Nadam se da ova investicij­a neće biti posljednja, već da je ovo početak još veće poslovne priče i novih investicij­a u budućnosti – za kraj poručio je dožupan

• Ljubić.

ORION KAO GRUPA OSTVARUJE PRIHOD OD OKO 6 MILIJUNA EURA TE KONSTANTNO ULAŽE U SIGURNOST, EDUKACIJU POTROŠAČA I INOVACIJE

 ??  ??
 ??  ?? Svi vatrometi su pod kontrolom educiranih i licenciran­ih profesiona­laca ili pyro dizajnera
Svi vatrometi su pod kontrolom educiranih i licenciran­ih profesiona­laca ili pyro dizajnera
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia