Večernji list - Hrvatska

Razdor Harryja i Williama: ‘Ne viđamo se više’

-

Princ Harry prvi je put priznao da postoje tenzije između njega i starijeg brata Williama. Naime, već neko vrijeme šuška se da braća nisu u dobrim odnosima. “William i ja krenuli smo različitim putevima... Braća imaju dobre i loše dane, uvijek ćemo biti tu jedan za drugoga, ali jednostavn­o se više ne viđamo, nemamo vremena, prezaposle­ni smo”, rekao je Harry u jednom intervjuu za vrijeme turneje Afrikom i tako odgovorio na glasine o tome da je njihov odnos narušen.

Meghan kriva za razdor Mnogi su uvjereni da je za to ponajviše kriva Meghan Markle jer su se počeli svađati u vrijeme kada je ona ušla u njihove živote. Uragan Meghan, kako su je mnogi nazivali, od početka veze s princom krši pravila, što William ni njegova supruga Kate Middleton ne žele podržati. Meghan je dala povod kritičarim­a jer je u jednom trenutku otpustila velik broj osoblja koji je u Buckingham­skoj palači radilo godinama, navodno pod utjecajem majke Dorije Ragland. Neki su i sami otišli jer nisu mogli pratiti njezin ritam i način rada. Mnoge obožavatel­je je začudilo i što su vojvode od Sussexa odlučili da neće dopustiti da fanovi i fotografi vide bebu odmah nakon što se rodi, a kasnije su se šokirali jer nisu htjeli otkriti imena Archiejevi­h krsnih kumova. Nadalje, kad se dječak krstio, u kapelicu su pustili samo jednog fotografa kojeg su oni osobno odabrali, što nitko u kraljevsko­j obitelji nije očekivao. Fanovi su isto tako kao potvrdu razdora u obitelji navodili i generičke čestitke za rođendane koje su bračni parovi postavljal­i na svoje službene Instagram profile. Markle je nedavno rekla kako joj je teško živjeti pod povećalom javnosti i britanskih tabloida koji često negativno pišu o njoj. Lijepa vojvotkinj­a bila je na rubu suza za vrijeme emotivnog intervjua s Tomom Bradbyjem tijekom turneje u Africi. U jednom trenutku čak je i zahvalila Bradbyju koji ju je pitao kako je rekavši: “Nije me baš mnogo ljudi pitalo jesam li dobro.”

Prekinuli poslovne odnose

Williamu je najviše zasmetalo to što je bio savjetovao bratu da stane na loptu i pričeka s vjenčanjem, no Harry ga nije poslušao i to ga je povrijedil­o.

Osim toga, William i princ Charles nikako ne podržavaju medijske istupe mladog bračnog para, a nitko u Buckingham­skoj palači nije ih podržao kada su odučili tužiti britanske tabloide. Kroničar kraljevske obitelji Richard Palmer čak tvrdi da se svi srame te odluke i da taj potez nitko nije očekivao.

Prve naznake velikog razdora u kraljevsko­j obitelji počele su kada su vojvode objavili da više neće raditi zajedno na humanitarn­im projektima. Njihove dobrotvorn­e zaklade su se razišle i počele samostalno djelovati, a Harry i Meghan prekinuli su sve poslovne i formalne odnose

s Williamom i Kate.

 ??  ?? Braća su u svibnju ove godine izjavila da više neće raditi zajedno
Braća su u svibnju ove godine izjavila da više neće raditi zajedno
 ??  ?? Mnogi su uvjereni da je Meghan kriva za nesuglasic­e u obitelji
Mnogi su uvjereni da je Meghan kriva za nesuglasic­e u obitelji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia