Večernji list - Hrvatska

Dalić ne želi u Arabiju, fokusiran je samo na Slovake

- (Karlo Ledinski)

Mediji s Bliskog istoka raspisali su se posljednji­h dana o tome da saudijski velikan Al-Ittihad želi dovesti hrvatskog izbornika Zlatka Dalića te da mu je navodno spreman dati i desetak milijuna dolara po sezoni. Žele ga odmah jer dosadašnje­m treneru, Španjolcu Joséu Luisu Sierri, uručili su otkaz zbog niza slabih rezultata (dvije pobjede u devet utakmica).

No želje su jedno, a realnost drugo. A realnost je takva da u ovom trenutku Dalića ni najmanje ne zanima odlazak u prvoligaš iz Saudijske Arabije. Na naš SMS o zanimanju Al-Ittihada Dalić je kratko, ali vrlo znakovito odgovorio: “Slovačka”. U prijevodu, izborniku je u glavi samo sljedeća utakmica vatrenih, ona protiv Slovačke 16. studenoga na Rujevici. A s barem bodom iz te utakmice Hrvatska bi se plasirala na Europsko prvenstvo, gdje Dalić ima velike planove, odnosno želju za još jednom velikom medaljom, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ovo nije prvi put da Daliću dolaze ponude od kojih boli glava. Odmah nakon osvajanja srebra na SP-u imao je ponudu jednog kineskog prvoligaša vrijednu deset milijuna dolara po sezoni! No Dalić ju je odbio.

Iako je u azijskom svijetu izgradio ime, a tamošnji uspjesi doveli su ga do klupe reprezenta­cije, Dalić o povratku u taj dio svijeta za sada ne razmišlja. Kad bi se i vraćao, otišao bi samo u Al-Hilal, koji je vodio 2013. godine. Jer, taj je klub trenutačno najbogatij­i i najmoćniji u Saudijskoj Arabiji.

Uglavnom, Al-Ittihad može ovih dana željeti Dalića, ali uzalud, jer fokus mu je na hrvatskoj reprezenta­ciji. A nakon što jednog dana završi posao s vatrenima, Dalićev cilj je klub nekog jakog kluba iz Lige petice. Zahvaljuju­ći uspjesima i renomeu koji je pritom zaslužio u nogometnom svijetu, Dalićev povratak u Aziju bio bi za njega samo korak unazad. Naravno, ako se računaju silni milijuni

• koje tamo može dobiti.

 ??  ?? SLOVAČKA je bio kratak i jasan odgovor Dalića na SMS poruku
SLOVAČKA je bio kratak i jasan odgovor Dalića na SMS poruku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia