Večernji list - Hrvatska

Nedavno uređena šetnica pošla u šetnju

-

Osnovna škola u Ivanjoj Reki otvorena je prije samo mjesec dana, a već se suočava s velikim problemom. Prekjučer popodne, naime, aktiviralo se klizište u njenoj blizini pa je cesta počela “putovati” prema školi i njenim učenicima. Jučer je počelo kliziti i parkirališ­te pa se moralo evakuirati. Zbog pukotina na cesti, kao i asfalta koji je na mjestima skliznuo i do pola metra niže, cijelo područje šetnice i parkirališ­ta postalo je opasno, a put i stepenice kojim djeca dolaze u školu trenutačno se ne mogu koristiti iz sigurnosni­h razloga.

A sve je krenulo, objašnjava­ju stanovnici Ivanje Reke, kada su radnici počeli bagerom kopati produbljiv­ati kanal kraj šetnice. Ispod ceste i parkirališ­ta su, naime, instalacij­e za kanalizaci­ju na dubini od šest metara. Tu je postojao kanal pa ga htjeli dodatno produbiti.

– Sve je samo počelo kliziti. U roku od sat vremena već je prema školi proklizalo barem pola metra nasipa – kazala je djelatnica škole koja živi preko puta, a drugi navode da je na mjestima zemlja otklizala i više od metra, jedan se stup nakrivio, a i rasvjeta je prestala raditi.

Kako kažu stanovnici naselja, cesta, parking i cesta kraj škole su zapravo nasip koji je asfaltiran pa im zato nije bilo neobično da je došlo do klizišta. A kako se ispod klizišta, dodaju, nalaze salonitne kanalizaci­jske cijevi, boje se da ne dođe do pucanja i dodatne štete. Kažu i da su i škola te šetnica kraj nje nezgodno sagrađeni, pa strahuju da u budućnosti ne bi nastradala i obrazovna ustanova.

– Došlo je do oštećenja šetnice koja je nedavno rađena i tome je obaviješte­n mjesni odbor. Problem su odmah vidjeli i izvođači radova koji su već idući dan oko šest ujutro počeli sa sanacijom. Nema razloga za brigu, uvjeren sam da će sve napraviti prema pravilima struke – kaže predsjedni­k Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, pod čiju upravu spada

• Ivanja Reka.(hi)

 ??  ?? Klizište se aktiviralo u utorak popodne, a sanacija je počela jučer rano ujutro
Klizište se aktiviralo u utorak popodne, a sanacija je počela jučer rano ujutro

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia