Večernji list - Hrvatska

Sve su žrtve u hladnjači Kinezi, kao i u tragediji iz 2000.

UŽAS U ESSEXU

-

Svih 39 migranata čija su tijela pronađena u hladnjači kamiona, registrira­nog u Bugarskoj, a pronađenog u industrijs­kog zoni istočno od Londona, u Essexu, bili su kineske nacionalno­sti, potvrdila je britanska policija. Mo Robinson, 25-godišnji vozač iz Sjeverne Irske, uhićen je u sklopu istrage o ubojstvima nakon otkrića koje je užasnulo Veliku Britaniju, posljednji­h godina suočenu s brojnim pokušajima migranata da stignu na njezin teritorij preko kanala La Manche. Sjevernoir­ska policija napravila je pretres u dvije nekretnine u selu Laurelvale, gdje je vozač živio s obitelji.

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je da je riječ o “nezamisliv­oj tragediji koja para naša srca” i naglasio da je nužno strogo kažnjavati krijumčare ljudima.

– Čini se da je kamion prešao preko Belgije i ukrcan je na brod u Zeebrugesu – rekao je glasnogovo­rnik belgijskog državnog odvjetništ­va koje je otvorilo istragu, Eric Van Duyse, dodajući da nije poznato koliko vremena je bio u Belgiji.

Za je Kineze Velika Britanija izrazito atraktivna i poželjna destinacij­a, međutim, često pokušavaju ilegalno uči na Otok jer im je potrebna viza do koje je teško doći. Slična tragedija dogodila se u Kentu 2000. godine kada je policija pronašla 58 mrtvih kineskih migranata u kontejneru u engleskoj luci Doveru. Tragedija u Essexu podsjeća i na tragediju 71 migranta koji su bili pronađeni u kamionu hladnjači na austrijsko­j autocesti u kolovozu 2015., u jeku migrantske krize. Bili su to migranti iz Sirije, Iraka i Afganistan­a. Vlasti su razotkrile mrežu krijumčara ljudima koju je vodio Afganistan­ac u dobi od tridesetak godina. Žrtve su krenule u Njemačku, a ukrcane su u Mađarskoj nedaleko

• od granice sa Srbijom.

 ??  ?? STRAVA I UŽAS U hladnjači je pronađeno 39 smrznutih tijela
STRAVA I UŽAS U hladnjači je pronađeno 39 smrznutih tijela

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia