Večernji list - Hrvatska

Volim gledati maraton lađa...

-

Malo tko je očekivao da će rukometaši­ce Hrvatske izvući bod protiv Njemačke (21:21) s obzirom na činjenicu da je izbornik Nenad Šoštarić na raspolagan­ju imao samo igračice iz domaće lige, i to još bez igračica Podravka Vegete (Ećimović, Karlovčan, Turk, Debelić, Milošević, Milosavlje­vić, Franušić). A najzaslužn­ija za 21:21 bila je Tea Pijević, vratarka Lokomotive koja je skupila 17 obrana. Ono što je bilo još važnije, obranila je dva sedmerca u ključnim trenucima.

– Eto, konačno da i ja dočekam da branim u Areni. Naravno, nisam ni očekivala nekakav veći posjet jer ženski rukomet u Hrvatskoj baš i nije nešto popularan. Zato ću braniti pred punom dvoranom u Hannoveru – rekla je Tea. Možda bi rezultat bio bolji da su s vama bile rukometaši­ce Podravka Vegete, koje su izostale kako bi se u miru pripremale za susret Lige prvakinja protiv Ferencváro­sa... – Nije moje da to komentiram – bila je kratka i jasna Pijević. Rođena je u Makarskoj, a živjela je u Stablini.

– To je zapravo predgrađe Ploča, kako ja kažem – selo moje malo, ljepše od Pariza. Kod nas je dolje uvijek bitka između mjesta, imamo svoja natjecanja poput maratona lađa i uvijek volimo isticati svoje mjesto – kaže Tea. Rukomet je počela trenirati s deset godina.

– Odmalena sam voljela sport, a kako za djevojke u mom kraju nije bilo baš velikog izbora, upisala sam se na rukomet. Kao mala igrala sam i nogomet i to mi je uvijek bila najveća ljubav što se tiče sporta. Na vrata sam stala sasvim slučajno, na jednom treningu nismo imale vratarku, a kako se nisam bojala lopte zbog nogometa, stala sam na vrata i, eto, ostala – istaknula je. Kako će biti danas u Hannoveru? – Puno teže. Njemice će nas sada shvatiti puno, puno ozbiljnije –

• zaključila je Pijević.

 ??  ?? TEA PIJEVIĆ Vratarka Lokomotive kao mala trenirala je nogomet
TEA PIJEVIĆ Vratarka Lokomotive kao mala trenirala je nogomet

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia