Večernji list - Hrvatska

Ako netko misli da se HDZ može ucjenjivat­i, grdno se vara

- (h, lk)

– HNS je u cijelu tu priču krenuo s pitanjem radnog, odnosno materijaln­og statusa prosvjetar­a, učitelja i profesora u osnovnom i srednjem obrazovanj­u. Od početka govorimo da ne treba izdvajati pojedine segmente zaposlenih u javnom i državnom sektoru jer tom porukom ispada da se svaki ministar treba boriti isključivo za svoje, ne vodeći računa o širini slike – rekao je jučer Davor Božinović gostujući na Hrvatskom radiju. Tako su iz HDZ-a još jednom odaslali poruku svom partneru, referiraju­ći se na činjenicu da je HNS nakon sastanka vladajuće koalicije bio nezadovolj­an što u prijedlogu proračuna za 2020. koji je na sastanku predočen nema rješenja za nastavnike, profesore i učitelje te ponovno zaprijetio uskratom podrške. Na spomenutom sastanku, na kojem je glavnu riječ imao ministar Marić, bili su svi koalicijsk­i partneri, a kako doznajemo, HNS-ovci neće odustati – poručuju da ruku za proračun neće podići ako se ne ponudi rješenje za zaposlenik­e obrazovnog sektora.

– Želimo podići materijaln­i status zaposlenih u Hrvatskoj. Radimo sve što je moguće u okviru onoga što je realno, ali za sve. Međutim, ako netko misli da se HDZ može ucjenjivat­i, grdno se vara – kazao je jučer Božinović poručivši kako je HDZ u svakom trenutku spreman za izbore. HNS je na spomenutom sastanku vladajuće koalicije tražio odgodu proračuna zbog nedostatka političkog dogovora.

– Mi danima i tjednima inzistiram­o da se mora ponovno sjesti za stol jer bez dijaloga se neće naći riješenje za učitelje i nastavnike. Ponudili smo riješenja koja očekujemo vidjeti u proračunu koji je pred nama. Prekjučer smo vidjeli prijedlog proračuna i takav nacrt HNS ne može i neće podržati - poručio je jučer Ivan Vrdoljak. •

 ??  ?? DAVOR BOŽINOVIĆ reagirao na ponovljene prijetnje HNS-a o uskrati podrške
DAVOR BOŽINOVIĆ reagirao na ponovljene prijetnje HNS-a o uskrati podrške

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia