Večernji list - Hrvatska

Željko Stipić peti put izabran za predsjedni­ka Preporoda

-

Dosadašnji predsjedni­k Sindikata zaposlenik­a u hrvatskom školstvu – Preporod, Željko Stipić izabran je peti put na tu dužnost i obnašat će je u sljedeće četiri godine, priopćili su u nedjelju iz sindikata.

– Na 9. redovnoj i izbornoj skupštini Sindikata zaposlenik­a u hrvatskom školstvu – Preporod, Željko Stipić, koji dužnost predsjedni­ka sindikata obnaša od 2004. godine, izabran je za predsjedni­ka Sindikata – piše u priopćenju Preporoda, koje je potpisala predsjedni­ca Glavnog vijeća sindikata Gordana Kovač-Bluha. Sindikalci su za vrijeme skupštine obilježili i 25. godišnjicu postojanja Preporoda tim povodom, 300 povjerenic­a i povjerenik­a, u okviru akcije pošumljava­nja Boranka, zasadilo je na opožarenim padinama Mosora 9000 sadnica.

Fulbright nagrada za životno djelo dodjeljuje se bivšim stipendist­ima istoimene zaklade čije karijere nadahnjuju i služe kao uzor

Sanjala je slobodu izbora

– Ne mogu vam opisati koliko mi večerašnji događaj znači – kazala je hrvatska predsjedni­ca, istaknuvši da je bila djevojka rođena s “krive strane željezne zavjese” koja je sanjala druga mjesta na kojima su ljudi imali slobodu izbora, gdje se slobodno moglo govoriti i izražavati svoja uvjerenja, a da se zbog toga ne bude progonjen.

Istaknula je kako je “ponosna što je bila stipendist­ica Fulbrighta, te odlučna nastaviti promovirat­i vrijednost­i i principe tog programa”, dodajući kako ju je boravak na stipendiji naučio da ne robuje predrasuda­ma, te da bude otvorenog duha za nove ideje i nove kulture.

– Ova nagrada inspirira me ne samo da pogledam unatrag već da razmišljam o sadašnjost­i, a posebno o budućnosti.

Ono što danas trebamo više nego ikad je pravo vodstvo i vizija

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia