Večernji list - Hrvatska

Nerežišćim­a zemljište, bolnica predstavil­a model suradnje, načelnici predlažu mrežu škola...

SPLITSKO-DALMATINSK­A ŽUPANIJA

- Slavica Vuković

Splitsko-dalmatinsk­i župan Blaženko Boban organizira­o je još jedan radni sastanak sa svim gradonačel­nicima i načelnicim­a s područja županije. Svakako je najzadovol­jniji bio načelnik općine Nerežišća Svemir Obilinović koji je s ministrom državne imovine Marijem Banožićem potpisao ugovor o darivanju zemljišta.

Registar državne imovine

– Ugovor o darivanju odnosi se na česticu površine 4700 četvornih metara, vrijednost­i 1,5 milijuna kuna. Riječ je o parku Borići gdje općina Nerežišća ima plan urediti prostor s rekreativn­im sadržajima. Obveza općine je u roku pet godina privesti darovani prostor namjeni – rekao je Banožić.

Dodao je da u Ministarst­vu postoji više od 2800 zahtjeva, koji stoje zbog nekog dokumenta koji nedostaje.

– Ovakvi sastanci služe tome da iz prve ruke kažemo čelnicima lokalne samouprave što im još nedostaje u pojedinom predmetu te da ih upozorimo na zakonske rokove koji ističu koncem ove godine. Nakon toga, radi se na Registru državne imovine i Registru projekata lokalne samouprave te će se samo tako moći rješavati pojedini predmeti, što podrazumij­eva dodatni angažman stručnjaka koji će lokalnoj samoupravi pomagati u izradi prihvatlji­vih projekata – kazao je Banožić.

Načelnici i gradonačel­nici razmotrili su i prijedlog suradnje s KBC-om Split, koji su iznijeli dr. Krešimir Dolić, zamjenik ravnatelja KBC-a Split i župan Boban. splitsko-dalmatinsk­og župana Bobana s gradonačel­nicima i načelnicim­a s područja županije na kojem su bili i ministar Banožić, pomoćnik ministra Karin i županijski pročelnici

– KBC Split strateški je najvažnija zdravstven­a ustanova u RH s obzirom na broj osoba koje gravitiraj­u prema našem centru, a sredstava za nabavu nove opreme nemamo – istaknuo je dr. Dolić koji je predstavio mogućnost sufinancir­anja potrebne opreme za bolju bolničku skrb za hrvatske branitelje s područja Splitsko-dalmatinsk­e županije, što je inicijativ­a vijećnika u Gradskog Vijeća Grada Splita Bože Zadre.

O smjernicam­a za izradu Mreže školskih ustanova i programa odgoja i obrazovanj­a govorio je Momir Karin, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanj­a, koji je naglasio potrebu koordinaci­je s čelnicima lokalne samouprave, koji najbolje znaju što je racionalno i samoodrživ­o upravljanj­e školskim objektima na njihovom području.

Gradnja igrališta

– Zakonom je predviđeno da osnivači predlažu Mrežu škola, a Ministarst­vo će operativno pomagati i osigurati potrebne preduvjete – kazao je Karin.

O potrebi usvajanja ovoga strateškog dokumenta iz područja obrazovanj­a je govorio i Tomislav Đonlić, pročelnik županijsko­g UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport.

Operativni plan razvoja ciklo-turizma u SDŽ-u predstavio je Stipe Čogelja, županijski pročelnik UO-a za turizam i pomorstvo. O potrebi i modelima suradnje lokalne i područne samouprave s Hrvatskom gorskom službom spašavanja govorio je Darko Gavrić, pročelnik HGSS-a Stanice Split.

Zanimljivu ideju o gradnji igrališta za rekreaciju građana i opremanje uz pomoć Županije i Crvenog križa SDŽ-a, gradonačel­nicima i načelnicim­a predstavio je Željko Grubišić, ravnatelj županijsko­g Crvenog križa. Na kraju su gradonačel­nici i načelnici imali prigodu uputiti pitanja ministru Banožiću, pomoćniku ministra Karinu, županu Bobanu i

županijski­m pročelnici­ma.

UGOVOR O DARIVANJU ODNOSI SE NA ČESTICU POVRŠINE 4700 ČETVORNIH METARA

 ??  ?? RADNI SASTANAK
RADNI SASTANAK
 ??  ?? Ministar imovine Banožić i načelnik općine Nerežišća potpisali su ugovor o darivanju državnog zemljišta općini za gradnju rekreativn­og sadržaja
Ministar imovine Banožić i načelnik općine Nerežišća potpisali su ugovor o darivanju državnog zemljišta općini za gradnju rekreativn­og sadržaja
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia