Večernji list - Hrvatska

Poljaci uživali u kulinu, dimljenoj slanini, kravljem siru...

-

Agro-klaster, tvrtka čiji je osnivač Vukovarsko-srijemska županija, nastavlja s aktivnosti­ma koje za cilj imaju promociju poljoprivr­ednih proizvoda domaćih proizvođač­a.

Tako su i ove godine slavonski tradiciona­lni proizvodi predstavlj­eni na sajmu Okusi regija koji je održan u poljskom gradu Poznańu. Između ostaloga, na sajmu su predstavlj­eni slavonski kulin, kulinova seka, slavonska kobasica, dimljena slanina i brojni drugi proizvodi poljoprivr­ednika okupljenih oko Agro-klastera. Na policama su se našli i domaći lješnjaci, bučino ulje, sok od jabuka i aronije, džem od šljiva, mljevena paprika, kravlji sir…

Osim mogućnosti da posjetitel­ji kušaju naše domaće proizvode, bila je ovo i još jedna prilika za promociju turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije koja se oslanja upravo na visokokval­itetne proizvode domaćih proizvođač­a, a idealno se sljubljuju s vinima ovoga podneblja.

Sajam Okusi regija okuplja oko 200 izlagača, proizvođač­a tradiciona­lne domaće hrane iz svih poljskih regija, ali i prijateljs­kih među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija. O njegovu značaju govori i činjenica da sajam svake godine posjeti 30.000-35.000 potrošača, ljubitelja hrane.

Tvrtka Agro-klaster u pretežitom je vlasništvu Županije i ona zastupa hrvatske proizvođač­e tradiciona­lnih proizvoda, malih i srednje velikih poduzetnik­a te obiteljski­h poljoprivr­ednih gospodarst­va.

 ??  ?? Domaći slavonski proizvodi izazvali su veliki interes posjetitel­ja Sajma
Domaći slavonski proizvodi izazvali su veliki interes posjetitel­ja Sajma

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia