Večernji list - Hrvatska

Švedski učitelji došli u Bjelovar vidjeti kako naši nastavnici motiviraju djecu na učenje

BJELOVAR

- Ivona Ćuk

Četiri učitelja iz Švedske ovih su dana bili gosti II. osnovne škole u Bjelovaru. Razlog dolaska bio je stjecanje i razmjena novih iskustava u sklopu europskog projekta suradnje njihove lokalne agencije za mobilnost. Tema projekta je „Improving the motivation to studying and improving the students results in an European context“.

Bjelovarsk­i su učitelji Šveđanima pokazali kako unapređuju učenička postignuća te na koji ih način motiviraju da lakše svladaju gradivo.

– Naši gosti iz švedskog grada Mora došli su vidjeti kako naši učitelji II. OŠ motiviraju učenike za učenje, rad u školi, izvannasta­vne aktivnosti i kako poboljšava­mo njihovu motivaciju da bi ishodi učenja bili što bolji – kazala je ravnatelji­ca II. OŠ Bjelovar Davorka Bačeković-Mitrović, istaknuvši da će strani kolege imati priliku sudjelovat­i u projektnom Danu škole.

U sklopu projektnog dana „Primjena znanja u praksi“švedskim su kolegama pokazali neke učeničke načine rada u timskom radu. U principu, cijeli dan održava se program s učenicima, što je inače projekt koji ova škola provodi, a gdje je naglasak uglavnom na STEM predmetima.

Šveđani su posjetili i područnu školu te OŠ Velika Pisanica gdje su imali priliku vidjeti kako izgledaju život i rad škole u manjoj seoskoj sredini.

– Tu smo već nekoliko dana i svi uistinu volimo Hrvatsku, jako je prijateljs­ki nastrojena zemlja. Želimo vidjeti kako ovdje motiviraju djecu te na koji način postižu da djeca edukaciju vide kao nešto zabavno i važno. Isto tako, zanima nas što učitelji ovdje rade – rekla je Marie-Louice Ollars.

Podršku projektu daje i Grad Bjelovar čija je predstavni­ca, zamjenica gradonačel­nika Valna Bastijanči­ć Erjavec posjetila II. OŠ, upoznala se gostima iz Švedske te nazočila nastavnom satu s nadarenom djecom.

– Grad Bjelovar, osim što je Grad prijatelj djece, Grad je koji želi novine, koji zna da može učiti i od nekog drugog, ali i podijeliti svoja iskustva. Izuzetno nam je drago da je delegacija iz Švedske baš ovdje kod nas, da su odabrali Bjelovar. To znači da se za naše projekte čuje i izvan samoga grada – istaknula je zamjenica gradonačel­nika poručivši da modernost učionice ne utječe

• na kapacitet znanja učenika.

 ??  ?? ŠVEĐANI kažu da im je u Hrvatskoj lijepo, a osim motivacije djece, želja im je i saznati što sve rade učitelji u Hrvatskoj
ŠVEĐANI kažu da im je u Hrvatskoj lijepo, a osim motivacije djece, želja im je i saznati što sve rade učitelji u Hrvatskoj
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia