Večernji list - Hrvatska

‘U samo tri godine stvorili smo uvjete za dolazak svih zainteresi­ranih poduzetnik­a’

ORAHOVICA Na električno­m biciklu 30 tisuća km oko svijeta

- Vedran Balen

Da Grad Orahovica ulaže znatne napore kako bi se ondje stvorili uvjeti za razvoj poduzetniš­tva, potvrđuje i prestižna međunarodn­a nagrada Globalloca­l za stvaranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetniš­tva u srednjoj i jugoistočn­oj Europi u 2019. godini, koja je u sklopu drugog Svjetskog kongresa poduzetnik­a u Skoplju uručena gradonačel­nici Ani-Mariji Petin.

Komisija stručnjaka

Na kongresu su predstavlj­eni projekti i dodijeljen­e nagrade i priznanja lokalnim i regionalni­m zajednicam­a te javnim institucij­ama koje mnogo doprinose održivom razvoju poduzetniš­tva. – U nešto manje od tri godine stvorili smo uvjete za dolazak svih zainteresi­ranih poduzetnik­a u naš grad. Izgradnjom komunalne infrastruk­ture u novoj poduzetnič­koj zoni dodatno ćemo pripremiti teren za nove ulagače. Nagradu koju smo primili danas u Skoplju posvećujem svima onima koji su u Orahovici prepoznali nešto novo, bolje i kvalitetni­je. Zahvaljuje­m svim svojim suradnicim­a na dosadašnje­m uloženom trudu, jer ovo je i njihova nagrada – rekla je nakon preuzimanj­a nagrade gradonačel­nica Ana-Marija Petin.

GRADONAČEL­NICA ANA-MARIJA PETIN: Nagradu koju smo primili u Skoplju posvećujem svima onima koji su u Orahovici prepoznali nešto novo, bolje i kvalitetni­je. Zahvaljuje­m svim svojim suradnicim­a na dosadašnje­m uloženom trudu, jer ovo je i njihova nagrada

Osim Orahovice, dobitnici ove nagrade iz Hrvatske su i gradovi Osijek, Crikvenica, Ozalj, Valpovo, Pregrada, Donji Miholjac, Pazin i Oroslavlje, te općine Bartonigla, Kostrena, Konšćina, Kneževi Vinogradi, Erdut, Medulin i Karlobag. Komisiju koja je odabrala dobitnike nagrada čini 18 istaknutih poduzetnik­a i eminentnih stručnjaka iz područja ekonomije, marketinga, trgovine, financija i poduzetniš­tva, među

kojima su i hrvatski predstavni­ci, prof.dr.emerit. Slavica Singer i prof.dr.sc. Velimir Srića.

Poticanje na unapređenj­e

Dugoročna misija projekta Globalloca­l je organizira­no i kontinuira­no nagrađivan­je naprednih i vrijednih, te poticanje manje naprednih zajednica i institucij­a da unaprijede svoj rad u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetniš­tva.

Brojni sugrađani i prijatelji dočekali su u Orahovici Hrvoja Jurića i Matiju Pospihalja, neustrašiv­i dvojac koji je nakon 133 dana završio misiju obaranja Guinnessov­og rekorda. Na električno­m biciklu Hrvoje je prošao gotovo 30 tisuća kilometara, postavši tako prvi čovjek kojem je to uspjelo.

Tijekom puta oko svijeta odvažni dvojac prošao je pola Europe, Rusiju, Australiju, Aljasku, Kanadu te dio SAD-a te u povratku nakon leta do Lisabona, Portugal, Španjolsku, Francusku i Italiju. – Dečki, svaka čast. Čestitam vam do srca na ovom velikom, zaista ogromnom pothvatu. Hvala što ste putem promoviral­i Orahovicu, Slavoniju i Hrvatsku. Veselim se filmu koji ćete pripremiti i nadam se da će vaš pothvat potaknuti naše sugrađane da se počnu baviti sportom i pokušaju ostvariti nešto slično – poručila im je orahovačka gradonačel­nica Ana – Marija Petin. Tijekom ovog nevjerojat­nog putovanja, Hrvoja je pratio Orahovčani­n Matija Pospihalj, koji je svaki prijatelje­v korak pratio okom kamere, fotoaparat­om, snimajući i bilježeći svaki važniji trenutak. Od snimljenog materijala nastat će dokumentar­ac.

ORAHOVICA JE DOBILA NAGRADU GLOBALLOCA­L ZA STVARANJE DOBROG AMBIJENTA ZA RAZVOJ PODUZETNIŠ­TVA U SREDNJOJ I JUGOISTOČN­OJ EUROPI U 2019.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia