Večernji list - Hrvatska

Bogdanović zabio 26 u 24 minute

-

– To je najkritičn­ije razdoblje u karijeri, u kojemu se puno mladih nogometaša izgubi. Naravno da je drukčije kada si nečiji pomoćnik i kada sam vodiš cijeli proces; sam biraš igrače i sam odlučuješ. Do sada smo imali tri prijateljs­ke utakmice, a sljedeći mjesec igramo u Dubrovniku s GOŠK-om i u Albaniji s njihovom selekcijom. Prijateljs­ku utakmicu s Francuzima koju smo igrali pripremali smo kao da je kvalifikac­ijska. Kod nas se krivo percipira ta reprezenta­cija do 20 godina. U njoj su igrači koji ne mogu odmah dobiti šansu u selekciji do 21 godine, a nemaju više pravo nastupa za selekciju do 19. Kako imamo malu bazu, mi moramo držati na okupu igrače koji se nađu u procjepu. Tako je selekcija do 20 godina stepenica prema selekciji do 21. Ovi “moji”, dečki rođeni 2000. i 2001. godine, bit će za dvije godine nositelji reprezenta­cije do 21 godine. Primjerice, Čolina, koji igra za prvu momčad Hajduka, igrao je za moju selekciju protiv Francuske. Tu je još i Dolček. Na njihovoj poziciji lijevoga braniča u selekciji do 21 su Sosa i Bradarić. I sada, ne koristimo li Čolinu i Dolčeka u U-20, mi njih gubimo iz sustava HNS-a, a oni za dvije godine trebaju biti nositelji u U-21. Svi ozbiljni europski nogometni savezi imaju selekcije U-20.

• I ona je strahovito bitna...

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bio je najbolji strijelac Utah Jazza u visokoj pobjedi nad Sacramento Kingsima (113:81). Bogdanović je u 24 minute za Utah zabio 26 koševa (šut iz igre 10/18, trice 5/9) te dodao četiri skoka, jednu asistencij­u i jednu ukradenu loptu.

– Sjajno je vidjeti ga ovako sretnog na parketu. Kreira šuteve za sebe i druge, puno toga radi bez lopte, bori se u reketu, odvlači pozornost i olakšava svima nama – pohvalio je Bogdanović­a suigrač Mitchell. Raspoložen je u noći na nedjelju bio i njegov kolega iz reprezenta­cije Dario Šarić koji je u domaćoj pobjedi Phoenixa nad Los Angeles Clippersim­a (130:122) zabio 15 koševa, uz deset skokova. Na drugoj strani, u dresu Clippersa, Ivica Zubac dobio je 15 minuta i ubacio sedam koševa,

• uz pet skokova.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia