Večernji list - Hrvatska

Američki Hrvat Pulišić zabio hat-trick za Chelsea

Renesansa plavih Momčad Franka Lamparda ostvarila je šestu pobjedu u nizu

- Katarina Kušec

Nogometaši Chelseaja u posljednje vrijeme proživljav­aju pravu nogometnu renesansu. Ostvarili su šestu pobjeda u nizu, četiri u domaćem prvenstvu i dvije u Ligi prvaka. Novo slavlje imali su na gostovanju kod Burnleya. Pobijedili su 4:2 uz hat-trick američkog Hrvata Christiana Pulišića (21, 45, 56). Jedan pogodak upisao je Williana (58), a u samoj završnici susreta Burnley je uspio ublažiti poraz golovima Jaya Rodrigueza (86) i Dwighta McNeila (89). Hrvatski reprezenta­tivac Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za londonsku momčad.

Evertonu zato ne ide dobro. Pretrpio je peti poraz u posljednji­h šest kola i nalazi se kod zone ispadanja, a trener Marco Silva blizu je otkaza. U 10. kolu Premier lige izgubio je na gostovanju kod Brightona s 2:3 i to autogolom u sudačkoj nadoknadi.

West Ham je remizirao protiv Sheffield Uniteda (1:1), dok su Watford i Bournemout­h odigrali 0-0.

U 10. kolu španjolsko­g prvenstva Atlético Madrid je na svom stadionu Metropolit­ano svladao Athletic Bilbao s 2:0, golovima Saúla Ñígueza (28) i Álvara Morate (64).

U prošlom kolu Mallorca je dobila Real Madrid (1:0), a sada je u gostima kod predzadnje­g Leganesa izgubila s 0:1. Strijelac za prvu prvenstven­u pobjedu Leganesa bio je Martin Braithwait­e u 31. minuti. Napadač Mallorce Ante Budimir igrao je do 79. minute.

U 11. kolu francuskog prvenstva Lille je na domaćem terenu svladao Bordeaux s 3:0. Pogotke su postigli Benjamin Andre (22), Yusuf Yazici (62-pen) i Loic Rémy (90+1). Mladi hrvatski reprezenta­tivac Domagoj Bradarić ostao ju na pričuvnoj klupi Lillea. Naigrao se nije ni Toma Bašić za Bordeauxu jer ponovno nije bio u sastavu. Ove je sezone u tri ligaška nastupa skupio samo 90 minuta.

Nogometaši milanskog Intera odigrali su 2:2 s Parmom. Inter je poveo u 23. minuti golom Candreve. Tri minute poslije na 1:1 postavio je Karamoh. Već u 30. minuti Parma je preokrenul­a rezultat kada je Gervinho iskoristio odlični protunapad. Na konačnih 2:2 izjednačio je Lukaku u 51. minuti. Hrvatski reprezenta­tivac Marcelo Brozović igrao je čitavu

• utakmicu za Inter.

 ??  ?? Christian Pulišić (u bijelom dresu) zabijao je u 21., 45., i 56. minuti protiv Burnleya
Christian Pulišić (u bijelom dresu) zabijao je u 21., 45., i 56. minuti protiv Burnleya

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia