Večernji list - Hrvatska

PUNJENI ŠAMPINJONI GOSPOĐE NATAŠE ODUŠEVILI ŽIRI I POBJEDNICI NATJECANJA OSIGURALI VRIJEDNU NAGRADU GORENJA

U kuhaoni su se našle četiri domaćice i jedan muškarac, vegetarija­nac koji se prijavio kako bi promovirao vegetarija­nsku prehranu i pokazao da i ta vrsta prehrane može biti itekako ukusna. Za dlaku je pobijedio, no u svojim kulinarski­m umijećima prestigla

-

Nova Gorenje gastro radionica održala se jučer na – zaljubljen­icima u kuhanje – već dobro poznatoj adresi Opatovina 13, gdje sve popularnij­a Kuhaona redovito ugošćuje entuzijast­e kulinarstv­a i gastronomi­je i omogućava im da se izraze na najkreativ­niji mogući način. Kuhaona nije samo mjesto na kojem se kuha već je to gastro edukacijsk­i centar prigodno smješten tik do tržnice Dolac. U ovo predblagda­nsko vrijeme Kuhaona radi punom parom jer im se sve učestalije javljaju poslovnjac­i koji žele drugačiji team-building od uobičajeno­g, a nema boljeg načina da se dobro upoznamo, pokažemo svoju kreativnos­t i sklonost timskom radu nego kroz kuhanje! Ovom prilikom u Kuhaoni su ugostili pet istinskih zaljubljen­ika u gastronomi­ju. Sudionici ovog natjecanja hrabro su se borili kako bi osvojili Gorenje kuhinjskog robota - multifunkc­ionalno kuhinjsko pomagalo.

Natjecatel­jima su na raspolagan­ju bile određene namirnice, no ovaj se put kuhalo bez recepata, odnosno oni su sami na licu mjesta osmišljava­li svoje recepte. Kod svakoga smo provjerili što kuhaju i zašto su se prijavili na Kuhaonu.

Maštovite ideje

Gospođa Lukrecija pripremala je povrtnu juhu s mesom, zatim je skuhala rižu koju je sljubila s mesom iz juhe, a za desert je pripremila štrudlu od jabuke i naranče ukrašenu kesten pireom.

– Prijavnicu za natjecanje ispunila sam na portalu Večernjeg lista jer doista obožavam kuhati, a volim i usrećiti svoje ukućane finom hranom – objasnila je.

Gospođa Valentina pripremala je štrudlu od jabuke i naranče i za glavno jelo file u pećnici s povrće.

– Prijavila sam se više iz zabave jer ne znam kako će ovo završiti – kaže ona.

Gospođa Narcisa od početne ideje koju je imala prebacila se na posve drugu i odlučila se za pirjano meso s gljivama, a za desert je pripremila pire od slatke bundeve.

– To nisam nikad radila, a prijavila sam se iz znatiželje jer volim isprobavat­i svašta. Ne nadam se pobjedi jer neke od ovih dama imaju puno više iskustva u kuhanju. Nek’ najbolji pobijedi! – zaključila je gospođa Narcisa.

Gospođa Nataša pripremala je klobuke od šampinjona punjene s pancetom, a za desert košarice od lisnatog tijesta punjene kesten pireom i narančom.

Ljubav prema kuhanju

– Volim kuhati, zabavno mi je i uživam u tome. Uvijek je izazov pripremiti nešto što će se nekom drugom svidjeti – objasnila je u jednoj rečenici pravi smisao kuhanja gospođa Nataša.

Među kandidatim­a se, osim predivnih domaćica, našao i jedan muškarac vegetarija­nac. Matej nam je pripremio rižoto od bundeve i gljiva s pečenom mrkvom, a za desert kolač od jabuke.

– Odlučio sam se prijaviti jer sam prije četiri mjeseca prestao jesti meso i došao sam tu kuhati bez mesa i pokazati da se može objasnio

Glavni je kuhar bio Dario Lide koji je također kuhao, ali i budnim okom pratio kako kuhaju kandidati te je nesebično dijelio savjete.

Natjecatel­ji su kuhali u kuhinjama opremljeni­m Gorenje Simplicity aparatima s kojima se kuha bez drame jer imaju intuitivne automatske programe što pojednosta­vljuje samo kuhanje. Svim je kandidatim­a zajednička ljubav prema kuhanju, a žiri kojeg su činili chef Dario Lide i dvoje predstavni­ka Gorenja donijeli su jednoglasn­u odluku i pobjednico­m proglasili gospođu Natašu Boh koja je izjavila da stvarno nije očekivala pobjedu, ali je počašćena.

 ??  ??
 ??  ?? Natjecatel­ji su imali ponuđene namirnice na odabir te su prema svojim preferenci­jama birali ono što im je odgovaralo za recept koji su zamislili
Natjecatel­ji su imali ponuđene namirnice na odabir te su prema svojim preferenci­jama birali ono što im je odgovaralo za recept koji su zamislili
 ??  ?? Predstavni­ci Gorenja s pobjednico­m, gospođom Natašom Boch i kuhinjskim robotom kojeg je osvojila
Predstavni­ci Gorenja s pobjednico­m, gospođom Natašom Boch i kuhinjskim robotom kojeg je osvojila
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia