Večernji list - Hrvatska

Hajdukova bi skautska služba trebala na instrukcij­e u Goricu

Gorica – Hajduk, drugi put u tri dana Jakiroviće­va momčad pobijedila je bijele u kupu, sada želi i u prvenstvu (subota, 17.30)

- Karlo Ledinski

Prva runda Gorice i Hajduka pripala je momčadi Sergeja Jakirovića, njegovi su igrači u osmini finala kupa na svom stadionu pobijedili s 2:1. A u današnjoj drugoj rundi Gorica će opet biti domaćin, u sklopu 14. kola Prve HNL.

Torcida je u srijedu, nakon ispadanja iz kupa, ružnim riječima ispratila svoje igrače s terena, a najglasnij­e se skandiralo ostavci trenera bijelih Damira Burića.

S porazom blizu otkaza

Istina, Hajduk je drugi, s bodom manje (uz jednu odigranu utakmice više) od vodećeg Dinama, ali igra bijelih ne ulijeva povjerenje navijačima. Na Poljudu je Hajduk ove sezone dominantan, sa sedam pobjeda iz sedam utakmica, uz gol-razliku 16:1, no čim se izađe na autocestu u Dugopolju, bijeli kao da postaju drugačija, beskrvna, prestrašen­a momčad. Momčad bez ideje u igri, pogotovo u napadu. Najbolje to prikazuje podatak da su u šest prvoligašk­ih gostovanja ove sezone ostvarili tek jednu pobjedu.

A uz ovako dobru Goricu, teško će Hajduk već danas promijenit­i tu lošu statistiku. No Burić je svjestan da bi ga poraz gurnuo na rub otkaza. Jer tada bi navijačko nezadovolj­stvo eskaliralo, a trenera je ipak najlakše smijeniti.

Burić zasad ima punu podršku čelnika, kako i ne bi kad je na njegovu dolasku inzistirao baš predsjedni­k Marin Brbić.

A s novim posrtajima u prvenstvu, za odgovornos­t bi se pitalo i sportskog direktora Sašu Bjelanović­a. Nehotično ga je prozvao i Burić izjavom nakon poraza od Gorice u kupu.

“Nedostaje nam napadački instinkt, uvijek smo u prilici, ali lopta ide pored ili preko gola, a nikako u mrežu...”

Te igrače bez “napadačkog instinkta” uglavnom je birao Saša Bjelanović. A izabrao je Jakoliša, Edouka, Bulosa, sezonu prije i Ivanovskog.

Zanimljivo, Burić i Bjelanović krajem ljeta na posudbu su poslali Mađara Gyurcsu, koji je u dresu Puškaš Akademije u osam utakmica zabio čak 11 golova! Više nego sva napadačka pojačanja Hajduka zajedno.

Torcida je u srijedu, nakon što je u 45 minuta provedenih na terenu “isterorizi­rao” obranu Hajduka, pozvala Kristijana Lovrića da dođe u njihov klub, svjesna da bi im takav igrač došao kao suho zlato. No sada je za to kasno. Jer, splitski klub nema 3,4 milijuna eura koliko već sada na tržištu vrijedi Lovrić. A mogli su ga, baš kao i Gorica, dovesti besplatno.

Baš je Gorica, kada je u pitanju skauting igrača, primjer ne samo Hajduku, nego svim klubovima HNL-a. Otkad je sportski segment kluba zajedno sa svojim hrvatskim suradnicim­a preuzeo Litavac Mindaugas Nikoličius, u Goricu su, besplatno ili za sitan novac, stigli igrači poput Lovrića, Ndiayea, Zwolinskog, Farouka Miye, Atiemwena... Svi oni bili bi pojačanje za ovakav Hajduk, a na posljednjo­j dvojici Goričani su prodajom već i zaradili ozbiljan novac. A Hajduk će na Jakolišu, Edouku, Bulosu i sličnima teško zaraditi i profitirat­i.

Trener Hajduka optimistič­an

No Burić s igračima koje ima mora danas pobijediti Goricu želi li ostati na klupi. Optimizma mu ne nedostaje:

– Gorica je pokazala neke dobre stvari, ali budemo li odigrali cijelu utakmicu koncentrir­ano kako smo odigrali prvo poluvrijem­e u kupu, pobijedit ćemo. Momci su bili samokritič­ni, svjesni su da smo Gorici dali poklone kakvi se dijele za Božić i Novu godinu, a to se ne smije događati – rekao je Damir Burić za klupsku stranicu. •

BURIĆ: U SRIJEDU SMO GORICI DIJELILI POKLONE ZA BOŽIĆ I NOVU GODINU

 ??  ?? PRVU RUNDU DOBILA GORICA Nakon ispadanja u kupu, Hajduk će danas u Gorici (17.30) pokušati doći do prvoligašk­ih bodova
PRVU RUNDU DOBILA GORICA Nakon ispadanja u kupu, Hajduk će danas u Gorici (17.30) pokušati doći do prvoligašk­ih bodova
 ??  ?? U PROBLEMIMA Burićev Hajduk nepobjediv je na Poljudu, ali čim prijeđe Dugopolje, postaje beskrvna, neprepozna­tljiva momčad
U PROBLEMIMA Burićev Hajduk nepobjediv je na Poljudu, ali čim prijeđe Dugopolje, postaje beskrvna, neprepozna­tljiva momčad
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia