Večernji list - Hrvatska

Bjelica: Morat ćemo dozirati igrače, ima umornih

- (Robert Junaci)

Između dvije utakmice sa Šahtarom u Ligi prvaka nogometaši Dinama obavili su odlično svoj posao. Zapravo, dvije trećine posla, Dinamo je slavio u derbiju s Osijekom i onda prošao preko Opatije do četvrtfina­la kupa. Posljednja trećina tog posla čeka ga danas kad u Maksimir dolazi Inter.

Maksimirsk­a momčad favorit je u tom susretu iako s dečkima koje vodi Samir Toplak nikad ne znaš, bez obzir na to što plavi uglavnom pobjeđuju. o bilo je ludih utakmica ovih dvaju klubova, poput golijade prije godinu dana kad su plavi slavili s 5:3. Nakon toga samo su jednom slavili s dva pogotka razlike, a svi ostali susreti donijeli su Dinamu tri boda, ali pobjede su bile minimalne. I ova posljednja, odigrana u Zaprešiću, bila je neizvjesna, domaćini su poveli preko Tsoneva, ali je bodove Bjelici s dva pogotka donio Atiemwen. Dinamu je ovaj susret važan ne samo zbog tri boda i ostanka na vrhu ljestvice, važan je i zbog novog susreta sa Šahtarom (srijeda, 21 sat). Plavi žele potpuno mirno ući u možda i najvažniji susret sezone koji ih, u slučaju pobjede, gotovo sigurno vodi u nastavak igranja u Ligi prvaka i na proljeće. – Nakon Opatije koncentrir­ali smo se na Inter, imamo problema s ozljedama jer već smo u petom mjesecu treninga i nakupilo se umora. No dozirat ćemo igrače i vjerujem da ćemo protiv Šahtara imati dobru momčad – kazao je nakon Opatije trener Nenad Bjelica.

Važno je zato dobiti Zaprešićan­e i s uzastopnim pobjedama doći na novi sudar sa Šahtarom. Plavi su tako pametno odlučili da svi koji kupe ulaznicu za Inter mogu besplatno na derbi s Hajdukom. Šahtar nije bio uspješan kao Dinamo, u prvenstvu je remizirao s Oleksandri­jom, prvi put u ligi nije pobijedio, a onda je ispao od kijevskog Dinama u kup. I Šahtar će danas na travnjak, dva sata prije Dinama igra kod Karpatyja i treba mu pobjeda da igrači ipak mirniji dođu u Zagreb. •

 ??  ?? GAVRANOVIĆ zabio je dva gola Opatiji pa osjetio probleme s aduktorom
GAVRANOVIĆ zabio je dva gola Opatiji pa osjetio probleme s aduktorom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia