Večernji list - Hrvatska

Modrić blizu ispadanja iz prvih 11

Mladi Urugvajac ispred kapetana vatrenih, Brekalo i Brozović love vrh tablice

- Edi Džindo

Glavno pitanje pred današnju utakmicu 12. kola Primere između Real Madrida i Betisa (21.00, SK2) vezano je za trećeg Realova veznjaka uz Casemira i Tonija Kroosa. Hoće li u prvih 11 biti Luka Modrić ili Federico Valverde?

To što je Luka Modrić postao prvi igrač još od 1993. godine i Marca van Bastena koji godinu dana nakon osvajanja nagrade za najboljeg nogometaša nije ni među 30 nominirani­h ne znači da su Zlatna lopta i The Best za 2018. godinu bili nezaslužen­i, kako mnogi govore. Luka je i dalje vrhunski vezni igrač, ali jednostavn­o više nije u svojim najboljim igračkim godinama i nije ni blizu uskom krugu najboljih. Ljeto 2018. obilježilo je njegov vrhunac, a zatim je uslijedio pad, što je za jednog 34-godišnjaka bez značajnih fizičkih predispozi­cija sasvim normalno.

Moramo se jednostavn­o suočiti s činjenicam­a. Luka više nije najbolji veznjak u Real Madridu, to je Casemiro. Nije ni najbolji veznjak u hrvatskoj reprezenta­ciji, to je Marcelo Brozović. Ne samo to, kapetan vatrenih zbog sve češćih ozljeda svojim poslodavci­ma može biti sve rjeđe na raspolagan­ju. Ove sezone je od 13 Realovih utakmica bio dostupan u tek njih šest.

Sve je to primijetio strateg kraljevsko­g kluba Zinédine Zidane koji je u zadnje dvije utakmice odlučio staviti Modrića na klupu i dati priliku 21-godišnjem Valverdeu. U njemu Zidane vidi polivalent­nog i čvrstog veznjaka, možemo reći i svojevrsno utjelovlje­nje neostvaren­e Zidaneove želje, Paula Pogbe. U posljednja dva ogleda (Galatasara­y i Leganes) Valverde je bio među tri najbolje ocijenjena Realova igrača na pet različitih portala, dok je Luka Modrić ove sezone u svojih šest susreta, ovisno o portalu, po ocjenama smješten od 16. do 18. mjesta među igračima madridskog kluba.

Španjolska Marca se već podrobno raspisala o zaključnoj

Realovoj jedanaesto­rki, a ona prema listu glasi ovako: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Valverde – Rodrygo, Benzema, Hazard.

“Fede Valverde prestao je biti nadničar, sada je predradnik. Nema brilijantn­e poteze, ali je gotovo izborio mjesto među prvih jedanaest. Zidane je želio Pogbu, kojeg nije dobio, ali zato je tu Valverde. Hrvat je simbol slavne Realove ere, ali Fede Valverde ga je istisnuo iz prve momčadi, sada je prva rezerva”, stoji u Marci.

Dok će se kapetan vatrenih boriti za svoje mjesto u prvoj postavi, neki drugi reprezenta­tivci se sa svojim momčadima bore za prvo mjesto u prvenstvu.

Josip Brekalo će u dresu Wolfsburga igrati jednu od najvažniji­h gostujućih utakmica sezone. Njegovi vukovi idu u Dortmund na noge Borussiji (15.30), a s pobjedom bi jedina neporažena momčad u ligama petice (uz Liverpool) došla na korak do prvog mjesta. Na prvo mjesto ambiciozno cilja i Inter Antonija Contea koji gostuje u Bologni (18 sati) a sigurno će u prvih 11 zaigrati Marcelo Brozović, ponajbolji igrač nerrazzura i

• talijansko­g prvenstva.

HRVAT JE SIMBOL SLAVNE REALOVE ERE, ALI FEDE VALVERDE GA JE ISTISNUO IZ PRVIH 11, PIŠE MARCA

 ??  ?? NIJE NA RASPOLAGAN­JU od mogućih 13 utakmica ove sezone Luka je zbog ozljeda nastupio tek u šest
NIJE NA RASPOLAGAN­JU od mogućih 13 utakmica ove sezone Luka je zbog ozljeda nastupio tek u šest

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia