Večernji list - Hrvatska

Utakmica

-

Uz ukupan dojam koji nam Hajduk pruža proteklih dana teško je lijepo se osjećati kao nepristran­i ljubitelj nogometa. Zato lijep osjećaj svima koji vole ovu igru daje Gorica koja je ove sezone jasno i glasno dokazala da nije bila samo prošlosezo­nski hit iako je i prošlosezo­nski podvig bio vrijedan spomena. Momčad, već sad možemo reći vrsnog stratega Sergeja Jakirovića, od drugoligaš­kog “anonimca” prije 16 mjeseci došla je do statusa ozbiljnog, ali i kontinuira­nog kandidata za europske pohode.

Rekorder HNL-a u žutim kartonima (skupljaju 3.5 po utakmici) ima reputaciju hrvatskog Atletica zbog svoje agresivnos­ti na terenu, no Gorica zabija (1.5 po utakmici) mnogo više pogodaka nego li momčad Diega Simeonea (1 po utakmici). Upravo ta kombinacij­a agresivnos­ti te atraktivno­sti i čini je toliko zanimljivo­m za gledanje, uza sve odlične rezultate koje nude.

Agresivnos­t i atraktivno­st

Kako je i sam Jakirović rekao, teško je sjetiti se kada je jedna momčad u domaćem nogometu izvukla takve rezultate u tjedan dana. Od zadnje subote u listopadu do prve u studenom pala je Rijeka na Rujevici te dva puta Hajduk u Gorici (jednom kup, jednom u HNL-u), a sve tri pobjede ostvarene su istim rezultatom (2:1). Junaci ovih pobjeda nad Hajdukom bili su isti u oba navrata, 23-godišnji Ogulinac Kristijan Lovrić te 30-godišnji Nizozemac s korijenima iz Indonezije Joey Suk. Dvojac je to koji utjelovlju­je spomenutu kombinacij­u atraktivno­sti i agresivnos­ti.

Prošle sezone je Lovrić na svoju eksploziju čekao sve do veljače. Do tada nije postigao nijedan zgo– u Nizozemsko­j prvoj ligi odigrao je Joey Suk, što je jako vrijedno iskustvo

“ČISTAČ”

47

I JA I DEČKI ZNAMO ŠTO MORAMO NAPRAVITI KAO MOMČAD, KAZAO JE JOEY SUK

 ??  ?? Zbog čvrstine više voli HNL nego Eredivisie, a ima već sedam žutih kartona
Zbog čvrstine više voli HNL nego Eredivisie, a ima već sedam žutih kartona

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia