Večernji list - Hrvatska

“Nikada nije vozila brzo i uvijek se brinula o djeci”

- Branimir Bradarić

Ako koga život nije mazio, onda je to Jelena Vidulin (32), majka 2-godišnjeg dječaka Duje koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći koja se u ponedjelja­k dogodila u blizini Vinkovaca. Jelena je upravljala automobilo­m koji je, kako je navela policija, uslijed brzine koja nije bila prilagođen­a uvjetima na cesti, skrenuo u drugi kolnički trak i udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera. S njom i tragično stradalim djetetom u automobilu je bila i 5-godišnja kći koja je prošla bez težih ozljeda.

Težak život posljednji­h mjeseci

– To je strašna tragedija. Svi smo potreseni. Prvi smo susjedi i jako se dobro znamo. Vidjela sam je toga dana kada je krenula. Sada se svašta priča i govori, ali Jelena nikada nije brzo vozila i uvijek je skrbila o djeci. Pretpostav­ljam kako je automobilo­m naletjela na dio ceste gdje je bilo blata, što je čest slučaj u ovo vrijeme, i to ju je bacilo na drugi auto – kaže nam Gordana Matanović.

Mještani Antina kažu nam i kako je Jelena rođena Vinkovčank­a koja je preselila u Antin gdje je sa svojim pokojnim suprugom kupila obiteljsku kuću koju su uredili i opremili. Međutim, ove godine Jelenu su počele stizati tragedije tako da je u lipnju, u svega tjedan dana prvo sahranila oca Jozu, a onda i supruga Krunu.

– Obojica su umrla od karcinoma. Uz to Jelena ima i teško bolesnu majku tako da je sve palo na nju. Živjela je na relaciji Antin – Vinkovci – Brijest. Naime, u Vinkovcima ima obitelj, a u Brijestu je radila. Davala je sve od sebe za djecu i maksimalno se trudila oko njih. Uvijek je pazila na njih, a da joj je bilo lako, nije. Sada se svi bojimo kako će sve ovo preživjeti i hoće li uspjeti ostati „na nogama“. To što se njoj sve dogodilo samo ove godine nije normalno i malo tko bi to mogao izdržati – kaže nam Matanović.

Sumještani imaju samo lijepe riječi za Jelenu za koju kažu da je od posljedica ozljeda još u bolnici, pod sedativima, te vjerojatno i ne zna za novu tragediju koja ju je pogodila. – Općina Tordinci, kojoj pripada i Antin, svakako će pomoći Jeleni Vidulin. Kao općina učinit ćemo najviše što možemo da pomognemo obitelji koja je zavijena u crno i koja je u kratko vrijeme puno toga doživjela.

Zajednica se mora uključiti

Sada je na zajednici da se uključi na pravi način i pomogne obitelji kako god može – rekao je načelnik općine Tordinci Željko Matanović. Komentiraj­ući ovu tragediju ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da policija ulaže maksimalne napore s ciljem smanjena broja prometnih nesreća te da su izmjene zakona rezultiral­e osjetno nižim brojem nesreća, ali i 12 posto manje poginulih u odnosu

• na prošlu godinu.

 ??  ?? Zapaljeni su lampaši kod kuće obitelji Vidulin. Jelena je u lipnju ostala bez oca i supruga
Zapaljeni su lampaši kod kuće obitelji Vidulin. Jelena je u lipnju ostala bez oca i supruga

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia