Večernji list - Hrvatska

HBS: Čekamo Hrgovića da se izjasni, hoće li u Tokio ili ne

- Dražen Brajdić

Od četvrtka do subote u Zagrebu će se održati međunarodn­i boksački turnir snage kakvog dugo nije bilo u glavnom gradu, a organizato­ri iz Hrvatskog boksačkog saveza najavljuju nastup 60-ak boraca iz 12 zemalja među kojima će pobjednici­ma u kategoriji pripasti po 1000 eura.

Umjesto iščezle Svjetske lige (WSB), Svjetski boksački savez (AIBA) ustanovio je niz jakih turnira nazvanih Grand Prixom, a čast da jedan takav organizira dobio je Zagreb. Čelnicima HBS-a u to je ime čestitao gradski ministar sporta Milan Pavelić:

– Čestitam svim entuzijast­ima što su, unatoč nedaćama u svjetskom boksu, izborili ovaj turnir za naš grad koji je uvijek bio dobar domaćin sportskih priredbi.

Lijepa boksačica Sara

Mislio je Pavelić najviše na predsjedni­ka i glavnog tajnika HBS-a Bonu Bošnjaka i Marka Marovića, ljude koji imaju ponešto utjecaja u centrima odlučivanj­a u svjetskom amaterskom Za razliku od Alena Babića (koji je otišao u profesiona­lce), Filipi je još uvijek u amaterskom boksu i ima svoje olimpijske snove

boksu. O tome koliko će to značiti domaćim borcima, govorio je direktor reprezenta­cija Željko Mavrović:

– Ovo je nešto najbolje što im se moglo dogoditi u predolimpi­jskoj godini. Ja sam bio zakinut i nijednu svoju profi borbu, od njih 28, nisam odradio u Hrvatskoj. Osim toga, grad Zagreb sada ima i svoj boksački centar koji nije velik, no boksački mečevi u manjim dvoranama ponekad imaju bolju

atmosferu. Bit će to i prilika da vidimo i žene u ringu. Meni je neobično da tako lijepe i zgodne cure ulaze u ring, no ja to pozdravlja­m.

Dok je to govorio, Mavrović je gledao u pravcu Sare Kos (djevojački Beram), jedne od naših najboljih boksačica, osvajačice brončane medalje na Prvenstvu Europske unije. Ova magistra kineziolog­ije ovako je objasnila kako je, kao dama, dospjela u sport koji mnogi i dalje etiketiraj­u kao nešto što nije za nježniji spol:

– Ja sam vam vuk samotnjak, nisam za timske sportove, a puna sam natjecatel­jskog duha.

Na turniru će nastupiti i hrvatska reprezenta­cija u sastavu Toni Filipi, Zvonimir Rebolj, Luka Pratljačić, Luka Palntić, Dominik Gubo, Petar Cetinić, Luka Lozo i Marko Milun na spomen čijeg imena smo se sjetili i kvalifikac­ija za Olimpijske igre. Kakva je tu sada situacija s obzirom na to da je najutjecaj­nija organizaci­ja profesiona­lnog boksa (WBC) zabranila profesiona­lcima nastup na Olimpijski­m igrama i time na tanak led dovela našeg najboljeg boksača Filipa Hrgovića.

Što li će odlučiti Hrga?

– Mi smo svoj stav izrekli, neka na kvalifikac­ije ide najbolji. Sada je Hrgović na potezu, on se mora izjasniti – kazali su na uglas Marović i Bošnjak koji je najavio da će o svemu popričati i s Hrgovićevi­m menadžerom Željkom Karajicom.

Sve dok posebna komisija MOO-a ne odredi rokove za prijavu Hrgović će imati vremena vagati odluku o tome hoće li riskirati svoju profesiona­lnu karijeru radi

nastupa.• još jednog olimpijsko­g

 ??  ?? TONI FILIPI
TONI FILIPI
 ??  ?? IVAN ČUPIĆ Zabio pet golova u pobjedi Vardara nad Vojvodinom (26:23)
IVAN ČUPIĆ Zabio pet golova u pobjedi Vardara nad Vojvodinom (26:23)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia