Večernji list - Hrvatska

Teško je sada biti igrač Istre, ali i trener

Istra 1961 i Gorica remizirale su (2:2) na Aldo Drosini, Cherif Ndiaye zabio je u posljednjo­j minuti sudačke nadoknade. Istrin trener Prelec je razočaran:

- Dražen Brajdić, Katarina Kušec

Sekunde su dijelile nogometaše Gorice od šestog prvenstven­og poraza na gostovanju u Puli. No, da se to ne dogodi, zaslužan je snalažljiv­i Cherif Ndiaye, napadač Velikogori­čana iz Senegala koji je izjednačuj­ući pogodak za 2:2 postigao u posljednjo­j minuti nadoknade.

Pogodak u posljednjo­j minuti

Gosti su gubili već u trećoj minuti susreta kada je svoj prvijenac u dresu Puljana postigao litavski internacio­nalac Karolis Laukžemis. Ipak, na veliki odmor otišlo se u egalu jer je glavom pogodak za izjednačen­je gostiju postigao Aleksandar Jovičić, centralni branič Gorice. U 62. minuti Velikogori­čani su se opet našli u zaostatku jer je novo vodstvo Istri donio povratnik u Prvu hrvatsku nogometnu ligu Riječanin Ivan Močinić. Kada su domaći navijači već počeli slaviti dragocjena tri boda, snalažljiv­i Ndiaye u padu je gurnuo loptu pokraj vratara Čondrića.

– Probali smo sve sa zamjenama, promijenit­i tijek utakmice, staviti protivnika pod pritisak, no Istra se jako lijepo branila. I usput krala vrijeme, što je normalno, nema tu nikakvih zamjerki… Na kraju smo u toj ludoj završnici, kad praktički čekaš kraj, uspjeli izjednačit­i tim golom Cherifa u 95. minuti… I moram biti jako zadovoljan što nismo izgubili utakmicu – rekao je za CityPortal trener Gorice Sergej Jakirović.

Njegov kolega Ivan Prelec dodao je: – Teško je naći prave riječi u ovom trenutku, svima nam je zaista nevjerojat­no teško. Ne znam kome smo se i kako zamjerili, ali očito se događa nešto što nam ne da da napravimo iskorak. Ulažemo puno truda, a nikako da se to vrati. U tom smislu jako je teško biti igrač Istre, trener Istre, član stožera… No sport svakodnevn­o piše romane, a tako je bilo i ovaj put.

Zaustavlje­na tučnjava

Nakon posljednje­g gola uslijedile su tenzije među igračima, ali tučnjava je na vrijeme spriječena. – Normalno da su tenzije velike, da su igrači Istre ljutiti, pa dogode se i takve stvari. Pretpostav­ljam da je tako bilo, na temelju onoga što sam doživljava­o kao igrač… Bitno je da nije bilo udaranja jer svima im je poslije bilo žao, mirno su se razišli

Jakirović.• u svlačionic­e – rekao je

PRELEC: NE ZNAM KOME SMO SE ZAMJERILI, ALI OČITO SE DOGAĐA NEŠTO ŠTO NAM NE DA DA NAPRAVIMO ISKORAK

JAKIROVIĆ: MORAM BITI JAKO ZADOVOLJAN ŠTO NISMO IZGUBILI UTAKMICU

 ??  ?? ISTRA 1961 I GORICA odigrale su prilično izjednačen­u utakmicu
ISTRA 1961 I GORICA odigrale su prilično izjednačen­u utakmicu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia