Večernji list - Hrvatska

Marin Ćubela postao svjetski prvak

-

najbolji trener na svijetu. No mi imamo šanse za pobjedu – rekao je njemački trener pa dodao: – Moramo odigrati svoju najbolju utakmicu i svi na stadionu moraju biti u vrhunskoj formi. Čak i prodavači hot-dogova moraju biti u najboljoj formi. To priželjkuj­em. U ovakvim je utakmicama velik ulog. Ako ne odigrate hrabro protiv Manchester Cityja, nemate nikakve šanse osvojiti čak ni bod. Pozicionir­anje igrača mora biti savršeno, obrana mora biti savršena – zaključio je. Guardiola pak ima sitnih problema u momčadi. Potvrdio je da će golman Ederson propustiti gostovanje na Anfieldu zbog ozljede zadobivene u srijedu u Ligi prvaka. Osim na njega, neće moći računati ni na Zinčenka, Sanea, Rodrija i Davida Silvu.

“Bayern treba vođu”

A nakon odlaska Nike Kovača s trenerskog mjesta u Bayernu, Robert Lewandowsk­i u razgovoru za Süddeutsch­e Zeitung rekao je što smatra problemom u svlačionic­i. – Mlađi igrači dosta su rezerviran­i i imaju problem s jezikom. Ali dva ili tri mjeseca u novoj zemlji trebala bi biti dovoljna za sporazumij­evanje i to očekujemo. Previše se boje govoriti. Ova generacija piše puno poruka na telefonima, komunicira na internetu, ali manje razgovara. To je kulturološ­ki problem. Ako se kralježnic­a momčadi sastoji samo od Neuera i Lewandowsk­og, to nije dovoljno. Trebali bismo imati vođu u svakoj liniji – na golu, u obrani, u vezi, u napadu. To bi bilo savršeno jer ne može jedan igrač nositi sve –

• zaključio je Lewandowsk­i.

Marin Ćubela novi je svjetski prvak u boćanju, disciplina pojedinačn­o. U finalu koje se igralo u turskom Mersinu pobijedio je Argentinca Guillerma Montemerla. Zanimljivo je da je Marinu ovo prvo veliko seniorsko natjecanje i odmah je osvojio zlatnu medalju. Priliku za drugu hrvatsku zlatnu medalju ima Darijan Živolić u brzinskom izbijanju. On je u polufinalu bio bolji od Talijana Roggera, a u finalu ga čeka Argentinac Hecker. Brončanu medalju u štafetnom izbijanju osvojili su Živolić i Kraljić. Od ostalih rezultata u četvrtfina­lima su zaustavlje­ni Kolobarić (kombinacij­a), braća Ćubela, Pero i Marin (parovi), Pero Ćubela (precizno izbijanje).

 ??  ?? MARIN ĆUBELA ostvario je sjajan rezultat u Turskoj
MARIN ĆUBELA ostvario je sjajan rezultat u Turskoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia